Bivši predsjednik za "Politiku"

Josipović u Beogradu: “Ustašofilija i četnikofilija jako dobro dopunjuju, odnosi dviju zemalja najgori od ratnog razdoblja”

Hina

Zadatak je političara, radi dobrobiti obje zemlje, da grade dobre odnose i ja sam u to uložio puno truda, istaknuo je Josipović. »Za loše odnose dviju zemalja, koji su najgori od rata, krivi su i mediji koji dobro sekundiraju. Smatram, ipak, da je riječnik srpskih medija tvrđi nego onih u Hrvatskoj«, istaknuo je



BEOGRAD Bivši hrvatski predjednik Ivo Josipović ocijenio je da se ustašofilija u Hrvatskoj i četnikofilija u Srbiji »jako dobro dopunjuju« i poručio da se pošteni srpsko-hrvatski odnosi mogu graditi borbom protiv ekstremizama i nacionalizama.


»Pošten odnos među dvijema zemljama možemo graditi samo ako ekstremizme i nacionalizme prepoznamo u obje zemlje, a ne samo u jednoj«, izjavio je Josipović za beogradski list Politiku.


Zadatak je političara, radi dobrobiti obje zemlje, da grade dobre odnose i ja sam u to uložio puno truda, istaknuo je Josipović koji je boravio u Beogradu kao gost Beldoks festivala, gdje je prikazan film s antifašističkom tematikom »Neželjena baština« za koji je skladao glazbu.




Josipović je ponovio da su odnosi Hrvatske i Srbije »najgori od rata«, dodajući da su tome znatno pridonijeli mediji.


»Za loše odnose dviju zemalja, koji su najgori od rata, krivi su i mediji koji dobro sekundiraju. Smatram, ipak, da je riječnik srpskih medija tvrđi nego onih u Hrvatskoj«, istaknuo je.


Josipović se suglasio s ocjenama da u Hrvatskoj postoji ustašofilija, a u Srbiji četnikofilija, dvije politike koje se »jako dobro dopunjuju«.


Bivši predsjendik Hrvatske poručio je kako bi, da on odlučuje, istog trena skinuo ploču sa ustaškiim pozdravom u Jasenovcu.