Drama zagrebačke obitelji

Još nisu dobili novac: Neizvjesnost obitelji Keleković i dalje traje

Ljerka Bratonja Martinović

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević



ZAGREB   Obitelj Keleković, kojoj je Gradska plinara Zagreb zbog duga od 7.170 kuna izdala nalog za isključenje plina, i dalje je u neizvjesnosti hoće li ostati bez jednog od osnovnih energenata.


Djelatnici Gradske plinare unatoč najavi nisu se jučer pojavili u stanu Kelekovićevih, niti je obitelj u kojoj živi teški invalid oboljeli od cerebralne paralize primila novčanu pomoć od 10.000 kuna što joj je obećalo isplatiti Ministarstvo socijalne politike i mladih.  


– Podnijela sam zahtjev za dodjelu jednokratne pomoći, ali mi se još nitko nije javio niti sam dobila novac. Ako dođu isključiti plin, neću ih pustiti u stan – rekla nam je jučer Anđelka Keleković, koja ne vjeruje da će joj država doista pomoći u otplati dugova za režije.




Bez plina, kaže, ne mogu jer je stanje njenog sina Markice takvo da mora grijati stan čitavo ljeto.


Osim duga za plin, i HEP-u duguju oko 2.000 kuna, isto toliki im je dug za vodu, a Gradu Zagrebu za najam stana Duguju još oko 7.000 kuna. U Ministarstvu socijalne politike i mladih nisu znali reći kad će obitelj primiti potrebni novac, no rješenje je, kažu, u postupku.