Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Savjet za Slavoniju

Je li se Plenković bojao doći u Orahovicu zbog Tolušića? U Vladi tvrde da to nije razlog odgode

Foto Patrik Maček / PIXSELL
Foto Patrik Maček / PIXSELL
Autor: ,
Objavljeno: 26. srpanj 2019. u 7:21 2019-07-26T07:21:55+02:00

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem trebao se u ponedjeljak, na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, sastati u Orahovici, a istog je dana bilo planirano da premijer prisustvuje otvorenju Poduzetničkog inkubatora u Pitomači.

No, došlo je do odgode oba ta događaja.

U dijelu HDZ-a uvjereni su da se Plenković bojao reakcija na terenu nakon što je u okviru rekonstrukcije Vlade smijenio i Tomislava Tolušića, zbog čega je njegov kolega Josip Đakić manifestirao svoje veliko nezadovoljstvo. Je li premijer posjet Virovitičko-podravskoj županiji doista prebacio na početak rujna zato što je procijenio da će ta situacija u vezi s Tolušićem do tada barem malo splasnuti?

U Vladi tvrde da to nije točno.

»S obzirom na to da je sjednica Savjeta bila predviđena u ponedjeljak, što je bio prvi radni dan novih ministara, u dogovoru sa županom i gradonačelnicom Orahovice odlučeno je da će se ona održati 3. rujna, na dan Virovitičko-podravske županije«, ističu u Banskim dvorima.

Gradonačelnica Orahovice rekla nam je da je ona doista komunicirala s Vladom i da su zajednički zaključili da je u novonastalim okolnostima, većeg broja novih ministara, najbolje rješenje prolongirati sjednicu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.