Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
20. siječnja 2020.
Investicija

Je li Hvar kupio 26 stolica za kazalište ili ministre? "Pa neće ih ponijeti sa sobom u Zagreb"

Hvarsko kazalište spremno je za nove stolice / Photo Slavko Midzor/PIXSELL
Hvarsko kazalište spremno je za nove stolice / Photo Slavko Midzor/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 27. rujan 2018. u 18:29 2018-09-27T18:29:00+02:00

 Zgrada Hvarskog kazališta obnavlja se već 20 godina i konačno je došlo vrijeme da se i za unutrašnjost nabavlja namještaj, pojasnio je gradonačelnik Hvara, Rikardo Novak

ZAGREB Gotovo na svakoj sjednici Vlada odgovori pisanim putem i na nekoliko zastupničkih pitanja, a danas se među četiri pitanja koja su došla na red našlo i ono SDP-ovca Ranka Ostojića koji je Vladu pitao je li »točna informacija da je za jednu od predstojećih sjednica Vlade koja će se održati u gradu Hvaru taj grad kupio 26 novih stolica za članove Vlade, te je li ta kupnja financirana sredstvima koja su predviđena za obnovu hvarskog kazališta«.

Dodao je Ostojić i da ima informaciju da je cijena svake stolice više tisuća kuna. Vlada je kratko odgovorila da »nema saznanja o navodima iz pitanja zastupnika«.

Pojašnjenje ove situacije zatražili smo od hvarskog gradonačelnika, nezavisnog Rikarda Novaka, koji nam objašnjava da se zgrada Hvarskog kazališta obnavlja već 20 godina i da je konačno došlo vrijeme da se i za unutrašnjost nabavlja namještaj. 

– Nismo mogli kupovati namještaj dok obnova dvorane nije završena, jesmo li trebali namještaj negdje držati dvije godine u skladištu, nabava tih stolica je opremanje zgrade, pa ne kupujemo stolice za ministre da im ih ponesu sa sobom u Zagreb, kaže Novak koji se čudi tome da je opremanje, za koje su svi znali da slijedi nakon završetka obnove, Ostojić povezao s dolaskom Vlade na Hvar.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.