Glavni tajnik HDZ-a

Jandroković: Milanović se ponaša kao da se kandidira za prvog mrguda RH, a Škoro se lažno predstavlja

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Za Škoru koji je dobio i javnu potporu sina prvog hrvatskog predsjednika Stjepana Tuđmana, kazao je da je »kandidat Mosta, Grmoje, Bulja, Petrova, Zekanovića« te ga je optužio za lažno predstavljanje s obzirom na to da je, kako je podsjetio, kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović



ZAGREB Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u četvrtak je za predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića kazao da se ponaša kao da se kandidira za prvog mrguda dok, kada je riječ o Škorinim podupirateljima, postoji koalicija radikalno desnih ekstremnih političkih snaga i bivših lijevih postkomunističkih predsjednika.


»Postoje podmetanja onih koji su izvan HDZ-a i koji se pokušavaju prikazati kao kandidati HDZ-a neće uspjeti«, poručio je Jandroković u Dnevnik RTL-a uvjeren u pobjedu HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović.


Za Škoru koji je dobio i javnu potporu sina prvog hrvatskog predsjednika Stjepana Tuđmana, kazao je da je »kandidat Mosta, Grmoje, Bulja, Petrova, Zekanovića« te ga je optužio za lažno predstavljanje s obzirom na to da je, kako je podsjetio, kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović.


Škoru podržavaju Josipović i Mesić




Zanimljivo mu je, kaže što Škoru podržavaju i bivši lijevi predsjednici Ivo Josipović i Stjepan Mesić. »Vrlo neobično da postoji koalicija radikalno desnih ekstremnih političkih snaga i bivših lijevih postkomunističkih predsjednika«, rekao je.


Odbacuje mogućnost da je tu na djelu teorija zavjere ali dodaje kako »tu nešto ne štima«.


Uvjeren je i da istraživanja o rejtingu kandidata nisu potpuno pouzdana te, iako po njima predsjedničkoj kandidatkinji Grabar Kitarović rejting pada, uvjeren je u njezinu pobjedu.


Zamjerio je i jer se HDZ-ovu kandidatkinju napada »na nefer i nekorektan način«, u čemu, tvrdi, sudjeluje i dio medija.


»Njoj se pokušava pronaći i najmanja pogreškica, a drugi imaju velike potencijalne afere o kojima se nedovoljno govori. Cijela kampanja je bizarna i nema nikakvog sadržaja i svodi se na to da potencijalni protukandidati Kolinde Grabar Kitarović natječu se u tome tko će je više uvrijediti, poniziti i oklevetati«.


Za SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića kazao je da se ponaša kao da se »kandidira za prvog mrguda RH, a ne predsjednika jer je cijelo vrijeme mrzovoljan, ljut, bijesan i ništa lijepo u ovoj kampanji nije rekao«.


Za kandidata Mislava Kolakušića, koji tvrdi da je na kampanju potrošio 12 kuna, kazao je da samo štand koji je koristio za prikupljanje potpisa stoji preko tisuću kuna.Na pitanje o pjevanju Kolinde Grabar Kitarović na rođendanu višestrukog uskokovog optuženika Milana Bandića te poruke kako će mu nositi kolače ako bude u zatvoru nije direktno odgovorio. Ustvrdio je međutim da »svatko tko radi dogode se i propustu«.


»Međutim, ti propusti su puno manji od onog dobrog što je je Kolinda Grabar Kitarović napravila za Hrvatsku«, kazao je Jandroković.


Za Bandića je pak rekao da je on gradonačelnik Zagreba i čelnik parlamentarne stranke koja podržava i dio je vladajuće većine. »On nije pravomoćno presuđen tako da Milan Bandić isti tako je legitiman političar s kojim se treba i mora razgovarati«, rekao je Jandroković.


Unutarstranački izbori u proljeće


Na sučeljavanje Grabar Kitarović ne pristaje jer se, tvrdi Jandroković, kampanja pretvorila u vrijeđanje, ponižavanje i klevetanje.


Upitan o unutarstranačkim izborima u HDZ-u kazao je kako će oni biti u proljeće. »Sljedeća je dinamika: prvo su predsjednički izbori, nakon toga su unutarstranački izbori i nakon toga parlamentarni, a tu dinamiku jedino može pokvariti neki nepredviđen događaj ili nelojalnost kaolicijskih partnera«, poručio je