Izrazi sućuti

Jandroković: Gospodina Dragojevića pamtit ćemo kao velikana koji je živio za glazbu i s glazbom

Hina



Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u nedjelju izraze sućuti obitelji preminuloga Olivera Dragojevića, ističući kako će njegove pjesme svojom ljepotom i svevremenošću živjeti zauvijek.


“Poštovana obitelji,


s velikom sam tugom primio vijest o preranom odlasku našeg glazbenog velikana, gospodina Olivera Dragojevića.




U više od pet desetljaća velike i jedinstvene karijere, gospodin Oliver Dragojević zadužio je cijelu hrvatsku kulturnu scenu i glazbeni svijet, a njegove pjesme svojom ljepotom i svevremenošću zauvijek će živjeti sa svima nama.


“Legenda hrvatske glazbe gospodin Oliver Dragojević, uz osvojene najprestižnije festivalske i diskografske nagrade te koncerte koje je održao u najpoznatijim svjetskim dvoranama, ostavio je neizbrisiv trag u srcima milijuna ljudi svojom jedinstvenošću i jednostavnošću.


Pamtit ćemo ga kao velikana koji je živio za glazbu i s glazbom, a tu ljepotu nesebično je cijeli svoj život dijelio sa svima nama, svojom publikom. „Galeb i ja“, “Cesarica”, “Ako izgubim tebe” i tolike druge njegove pjesme osvojile su naša srca trajno.


U ovim bolnim i teškim trenutcima za Vašu obitelj, molim Vas da u ime Hrvatskoga sabora i moje osobno, primite izraze najiskrenije i duboke sućuti”, navodi Jandroković.