Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Predsjednik Sabora

Jandroković: 'Do petka ćemo znati ime novog ministra, HDZ na čelu s Plenkovićem stabilan'

Foto Nenad Reberšak
Foto Nenad Reberšak
Autor:
Objavljeno: 21. svibanj 2018. u 11:56 2018-05-21T11:56:58+02:00

ZAGREB, 21. svibnja 2018. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u ponedjeljak ispred Banskih dvora kako očekuje da će se do petka znati tko će biti novi ministar gospodarstva i potpredsjednik vlade te je istaknuo da je HDZ na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem stabilan.

»Očekujem da ćemo u petak s minimalno 77 glasova potvrditi novoga ministra gospodarstva. Očekujem jedan dobar radni tjedan koji će završiti Općim saborom u HDZ-u«, kazao je Jandroković ulazeći u zgradu Vlade na Markovom trgu.

Upitan hoće li novi ministar biti Darko Horvat, rekao je da će se sve znati na vrijeme.

Zatražen za komentar izjave predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da će podržati većinu samo dok je Andrej Plenković predsjednik HDZ-a i vlade, Jandroković je rekao kako će se sve vidjeti na Općem saboru HDZ-a.

»Sve ćete vidjeti na Općem saboru HDZ-a koji će demonstrirati snagu stranke i snažnu potporu premijeru. Onda će vam sve biti jasno«, rekao je.

Dodao je i da pozicija Andreja Plenkovića zbog cijele afere nije uzdrmana. »Ovaj tjedan pokazat će sve i završiti na zadovoljstvo HDZ-a i svih onih koji smatraju da HDZ treba nastaviti voditi Hrvatsku«, zaključio je.

U Banske dvore je ranije ušao ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kojeg, u novoj kadrovskoj križaljci Vlade nakon ostavke Martine Dalić, mediji spominju kao mogućeg novog potpredsjednika vlade.

Kao mogućeg novog ministra gospodarstva spominje se pak Darka Horvata koji je u Vladi premijera Tihomira Oreškovića, kad je čelni čovjek HDZ-a bio Tomislav Karamarko, obnašao dužnost ministra poduzetništva i obrta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.