Predsjednik Sabora

Jandroković: ‘Do petka ćemo znati ime novog ministra, HDZ na čelu s Plenkovićem stabilan’

Hina

Foto Nenad Reberšak

Foto Nenad Reberšak



ZAGREB, 21. svibnja 2018. (Hina) – Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u ponedjeljak ispred Banskih dvora kako očekuje da će se do petka znati tko će biti novi ministar gospodarstva i potpredsjednik vlade te je istaknuo da je HDZ na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem stabilan.


»Očekujem da ćemo u petak s minimalno 77 glasova potvrditi novoga ministra gospodarstva. Očekujem jedan dobar radni tjedan koji će završiti Općim saborom u HDZ-u«, kazao je Jandroković ulazeći u zgradu Vlade na Markovom trgu.


Upitan hoće li novi ministar biti Darko Horvat, rekao je da će se sve znati na vrijeme.




Zatražen za komentar izjave predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da će podržati većinu samo dok je Andrej Plenković predsjednik HDZ-a i vlade, Jandroković je rekao kako će se sve vidjeti na Općem saboru HDZ-a.


»Sve ćete vidjeti na Općem saboru HDZ-a koji će demonstrirati snagu stranke i snažnu potporu premijeru. Onda će vam sve biti jasno«, rekao je.


Dodao je i da pozicija Andreja Plenkovića zbog cijele afere nije uzdrmana. »Ovaj tjedan pokazat će sve i završiti na zadovoljstvo HDZ-a i svih onih koji smatraju da HDZ treba nastaviti voditi Hrvatsku«, zaključio je.


U Banske dvore je ranije ušao ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kojeg, u novoj kadrovskoj križaljci Vlade nakon ostavke Martine Dalić, mediji spominju kao mogućeg novog potpredsjednika vlade.


Kao mogućeg novog ministra gospodarstva spominje se pak Darka Horvata koji je u Vladi premijera Tihomira Oreškovića, kad je čelni čovjek HDZ-a bio Tomislav Karamarko, obnašao dužnost ministra poduzetništva i obrta.