Tragedija na Ilidži

Izdahnuo na rukama majke i trenera: Mladi nogometaš iz Splita u Sarajevu preminuo od srčanog udara

P. N.

Foto Armin Durgut / PIXSELL

Foto Armin Durgut / PIXSELL

U kritičnom trenutku, osim druge djece, kod bazena je bila njegova majka, trener i, naravno, spasitelj. Pokušali su odmah pomoći mališanu, ali nažalost, nije bilo spasa – drhtavim glasom rekao je direktor turnira Almir Prguda



Dječak iz Splita, član nogometne Akademije “Srđan Mladinić”, koja nastupa na turniru “Šampion Junior Kup 2019.” preminuo je danas prilikom skoka u bazen jednog hotela u sarajevskom naselju Ilidža.


Isprva se sumnjalo da je riječ o utapanju, no mališan je, prema liječničkoj potvrdi, preminuo od – srčanog udara.


– Prema mojim informacijama, riječ je o klasičnom srčanom udaru. U kritičnom trenutku, osim druge djece, kod bazena je bila njegova majka, trener i, naravno, spasitelj. Pokušali su odmah pomoći mališanu, ali nažalost, nije bilo spasa – drhtavim glasom rekao je direktor turnira Almir Prguda za Dnevni Avaz.




Dodao je da će, kao domaćini turnira, učiniti sve da olakšaju teške trenutke za roditelje mališana i njegov sportski kolektiv.


– Ne može čovjek sada biti pametan i kazati šta uraditi. Mogu vam samo reći da će svi zabavni događaji u sklopu turnira biti otkazani. Turnir će se nastaviti igrati, jer ovdje je mnogo djece iz cijele BiH i regije – zaključio je Prguda.