Slučaj Fimi media

Ivo Sanader burno reagirao na svjedočenje Jadranke Kosor

P. N.

Suočeni ste s iskazom svjedokinje koja je najodgovornija za ovaj kazneni progon, rekao je Sanader sudu. Sutkinja je Sanadera upozorila da ne komentira postupak, nego da postavlja pitanja



Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je u utorak suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Suđenje u slučaju afere Fimi media vodi sutkinja Irena Kvaternik, a svjedočila je bivša premijerka Jadranka Kosor.


Njezino svjedočenje je u više navrata ponukalo Sanadera da komentira iskaz Kosor, a sutkinja ga upozorava da ne raspravlja s njom, javlja portal televizije N1.Najburnije je reagirao kad je Kosor iskazivala da je svima koji su joj dolazili s tvrdnjama da nešto znaju o Sanaderu, govorila da nju to ne zanima te da s tim informacijama odu u DORH.’Zašto bi se njoj javljali ti ljudi’, dobacio je Sanader sa svog mjesta u sudnici, no pitanje je ostalo bez odgovora.Sanadera je sutkinja upozorila da postavlja jasna pitanja.Je li večer prije sastaka s Bajićem i Karamarkom bio zakazan sastanak s predstavnicima koalicijskih stranaka, da bi se nakon brisanja odlučilo drugačije, odnosno da sastanka s koalicijskim strankama neće biti?, upitao je Sanader.”Predsjedništvo HDZ-a nije završilo popodne, nego ujutro. Nisam mogla biti na dva mjesta istodobno. Ovaj sastanak je sazvan kasnije, za kasniji termin, jer je logično da glavni državni odvjetnik i ministar unutarnjih poslova imaju mnogo posla i da je logično imati sastanak kasnije”, rekla je Kosor.Suočeni ste s iskazom svjedokinje koja je najodgovornija za ovaj kazneni progon, rekao je Sanader sudu. Sutkinja je Sanadera upozorila da ne komentira postupak, nego da postavlja pitanja.”Jeste li Bajiću na sastanku 4. siječnja rekli da neće biti izabran ukoliko ne pokrene postupak protiv mene”, rekao je Sanader. Sutkinja ga je upozorila da je to pitanje već postavio i na njega dobio odgovor, pa Kosor nije trebala odgovoriti.Potom se Sanader pozvao na WikiLeaks kazavši da je tamo objavljeno da je Kosor Bajića poslala u američko veleposlanostvo, kako bi provjerio kako će SAD reagirati ukoliko se protiv njega pokrene postupak.


“Besmislica je da bih ja mogla poslati bilo koga bilo kamo, a kamoli državnog odvjetnika!”, rekla je Kosor.Vi ste potpisali ugovor s Pahorom, rekao je Sanader. “Da, ali temeljem odluke Hrvatskog sabora, koji jedini odlučuje o granicama”, rekla je Kosor.


Sutkinja ga je upozorila da ponovno komentira, a ne postavlja pitanja, nakon čega je Sanader rekao da je gotov s ispitivanjem.