Koronavirus

Istarska policija utvrdila 12 slučajeva kršenja samoizolacije, autoškole prestaju s radom

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



PULA Istarska policija je utvrdila u protekla 24 sata 12 slučajeva kršenja mjera samoizolacije zbog koronavirusa, o čemu su obavijestili državni inspektorat radi daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija, potvrdila je u utorak Hini glasnogovornica PU istarske.


U protekla 24 sata djelatnici Policijske uprave istarske zaprimili su 27 dojava građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području Istre.


Provjerili su sve dojave te je u 12 slučajeva utvrđeno da se osobe kojima je određena mjera samoizolacije, nisu pridržavali uputa i mjera. O svim utvrđenim kršenjima mjera samoizolacije policijski službenici obavijestili su državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija, rekla je glasnogovornica Vitasović.




Iz PU istarske još jednom su upozorili sve osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije, da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora, odnosno epidemiologa.


“Apeliramo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, ali i zdravlje svojih najbližih i šire zajednice. Stoga zahvaljujemo svim savjesnim građanima na dojavama, te ih pozivamo da sve sumnje u kršenje mjera samoizolacije dojave na brojeve 112 ili 192, a informacije mogu dostaviti i putem e-maila i aplikacije Sigurnost i povjerenje”, rekla je Vitasović.


Dodaje da će policijski službenici provjeriti svaku dojavu i protiv osoba koje ugrožavaju zdravlje drugih ljudi poduzeti zakonom propisane sankcije.


Od 13. ožujka zaprimljeno je ukupno 60 dojava građana, napomenula je Vitasović.


Autoškole privremeno obustavljaju rad


Autoškole u Istarskoj županiji privremeno obustavljaju rad zbog izvanredne situacije i provedbe epidemijskih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, priopćeno je u utorak iz Županijske gospodarske komore u Puli.


Poslovni subjekti sa sjedištem u Istarskoj županiji koji obavljaju djelatnost autoškola, djeluju kroz Strukovnu grupu autoškola HGK – Županijske komore Pula.


“Zdravlje polaznika i djelatnika autoškola je prioritet”, poručili su iz županijske gospodarske komore. Procjenjujući da bi obustava trebala trajati između dva do četiri tjedna, što će ovisiti o mjerama, odnosno preporukama nadležnih institucija.


“Za sve dodatne informacije polaznici se mogu obratiti matičnim autoškolama, uz preporuku da koriste telefone, elektronsku poštu ili slične načine komunikacije kako bi se smanjili nepotrebni fizički kontakti. Osim sigurnosti i odgovornosti u prometu na cestama, zdravlje polaznika kao i djelatnika naš je prioritet, stoga zajednički treba premostiti ovu nedaću i nastaviti s edukacijom tamo gdje smo stali”, navode iz Strukovne grupe autoškola Županijske komore Pula.