'S osmijehom grabe lovu'

Ispao mu novčanik s većom svotom novca na cesti u Zagrebu, vozači odmah sve razgrabili

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Facebook

Foto Screenshot Facebook



Zagrebačkom obrtniku danas je u prometnoj Ulici kneza Branimira u Zagrebu ispao novčanik s većom svotom novca, zbog čega su vozači zaustavljali automobile i trčeći po cesti sakupljali novčanice. 


Novac koji su uzeli na cesti neke je od njih toliko obradovao da su vikali od veselja, kako se vidi na videu, kojeg je na Facebooku objavio marketinški stručnjak Thomas Bauer. On poznaje čovjeka kojem je ispao novčanik, pa je objasnio što se tu točno dogodilo.


Obrtniku koji desetljećima krvavo radi i zapošljava ljude koje pošteno plaća, u kaosu užurbanog poslovnog dana na krovu automobila slučajno je ostao novčanik s nekih 4, 5 tisuća kuna.




Kada je izašao na Branimirovu, novčanik je pao s vozila, očito je naišao neki drugi automobil i pregazio ga, te je novac počeo letjeti ovom brzom gradskom prometnicom, objasnio je Bauer na Facebooku.


Ogorčen je ponašanjem svojih sugrađana.


– Na snimci vidite pohlepne sugrađane kako s osmijehom grabe tuđu lovu, pritom naravno ugrožavajući sebe i druge jer to čine nasred Branimirove. Kaže da su ga spasili odvjetnici Tomislav Zorić i Ivana Bahat koji su se u prolazu nekako dočepali novčanika i nazvali ga te mu od razularene rulje uspjeli spasiti barem dokumente, dodao je Bauer.


Ništa bolje mišljenje o onima koje je toliko razveselila činjenica da su pokupili tuđi novac nisu imali ni komentatori na njegovom postu: ‘Pretužno’, ‘Kakav čemer’, ‘Dakle dno dna. Kakve ljudske spodobe, otimaju lovu, za novcanik i dokumente ih bk. Vjerovatno da se covjek srusi kraj njih nebi niti reagirali, pomogli, samo nastavili dalje’, samo su neki od komentara.


Javio se i čovjek kojem je ispao novac: ‘Hvala Ivani Bahat i Tomislavu Zoriću, koji je zaustavio promet na vrlo opasnoj Branimirovoj, i spasio mi 6 dokumenata, poslovnu karticu i dvije godišnje ulaznice za Dinamo. A ovima sa videa, neka je sa srećom’.