Udar na naftnu kompaniju

INA Grupa pod kibernetičkim napadom

Hina

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Opskrba tržišta, ističu u priopćenju,sigurna je, a prodaja goriva na njihovim maloprodajnim mjestima se nastavlja neometano. Provedba svih plaćanja je sigurna, neovisno o tome radi li se o gotovinskom plaćanju, INA kartici ili bankovnoj kartici



ZAGREB INA Grupa je pod kibernetičkim napadom koji je započeo u petak oko 22 sata i uzrokovao poteškoće u radu pojedinih informatičkih sistema što povremeno može utjecati na normalan rad, primjerice, izdavanja bonova za mobitele, elektroničkih vinjeta ili plaćanja komunalnih računa, izvijestili su u nedjelju iz kompanije.


Opskrba tržišta, ističu u priopćenju,sigurna je, a prodaja goriva na njihovim maloprodajnim mjestima se nastavlja neometano. Provedba svih plaćanja je sigurna, neovisno o tome radi li se o gotovinskom plaćanju, INA kartici ili bankovnoj kartici.


INA poduzima sve kako bi žurno otklonila poteškoće u radu sustava, a kupcima se ispričavaju za eventualne neugodnosti koje je ta situacija mogla prouzročiti te mole za razumijevanje do ponovne pune uspostave sustava.




O daljnjem razvoju situacije javnost će biti pravovremeno obaviještena.