Vladimir Gredelj

Huanitov odvjetnik: Molbu za pomilovanje poslat ću odmah. On odlazak u zatvor neće preživjeti

Fiore Vežnaver

Huanito Luksetić shrvan je presudom

Huanito Luksetić shrvan je presudom

Moramo brzo djelovati za Huanita, prijeti mu smrt. Teško je pretrpio sudski postupak, a odlazak u zatvor on neće preživjeti – konstatirao je odvjetnik Gredelj



RIJEKA Kad g. Huanito Luksetić podnese zahtjev za pomilovanjem, iskoristit ću svoje zakonsko pravo i pomilovat ću ga, objavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na svom Twitteru.


Huanitu Luksetiću, koji je uzgajao marihuanu, kako bi se liječio od multiple skleroze konopljinim uljem, potvrđena je pravomoćna presuda od dvije godine zatvora. No, istog dana predsjednica je odlučila povući spasonosni potez.


– Predsjednica Republike Hrvatske upoznata je sa slučajem Huanita Luksetića te smatra kako je njegovo zdravstveno stanje nemjerljivo važan element cijelog slučaja.




Predsjednica Republike Hrvatske ne može automatski pomilovati g. Luksetića, već on ili njegov pravni zastupnik moraju podnijeti molbu za pomilovanje preko Ministarstva pravosuđa, koje dostavlja izvješće Predsjednici Republike Hrvatske, oglasili su se iz Ureda predsjednice.


Huanitov odvjetnik Vladimir Gredelj ovu će ponudu prihvatiti što prije može, potvrdio je za Novi list.


– Upravo se nalazim na ručku i dogovoru s Huanitovom majkom i sestrom koji su došli u Bjelovar, kako bismo razgovarali o daljnjoj strategiji. Molbu za pomilovanje Huanita podnijet ću već u ponedjeljak ili utorak. Oprost se trenutno čini kao najbrže i najefikasnije rješenje u ovom slučaju – kazao je nam je jučer poslijepodne u telefonskom razgovoru Huanitov odvjetnik Vladimir Gredelj.


– Huanito je u teškom psihičkom stanju. Shrvan je svime i ne želi ni razgovarati, nisam u ova dva dana uspio stupiti s njime u kontakt, ali sam zato s njegovim bližnjima. Moramo brzo djelovati za Huanita, prijeti mu smrt. Teško je pretrpio sudski postupak, a odlazak u zatvor on neće preživjeti – konstatirao je odvjetnik Gredelj.