Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Odvjetnik i/ili nasilnik?

HOK sprema disciplinski postupak: Pogledajte što je verbalni nasilnik iz Hasanbegovićeve stranke pisao o silovanim ženama

foto: Boris Šćitar / PIXELL
foto: Boris Šćitar / PIXELL
Autor:
Objavljeno: 23. srpanj 2018. u 17:53 2018-07-23T17:53:10+02:00

Nakon što je kolegu nazivao "malim klošarom" i pozivao ga na fizički obračun, kao da se nalazi na sastanku kakvih bandi, a ne u Gradskoj skupštini, Karačić se, dakle, pita jesu li svi posvilenili. 

Hrvatska odvjetnička komora portalu Telegram potvrdila je da je njezina Disciplinska komora započela s izvidima zbog incidenta koji je u zagrebačkoj Gradskoj skupštini izazvao Davorin Karačić, zastupnik stranke Zlatka Hasanbegovića i pravnik po struci.

Podsjetimo, on je na fizički obračun pozvao saborskog zastupnika Tomislava Tomaševića, uputivši mu pritom bujicu pogrdnih riječi. Kolegu zastupnika Karačić je u nekoliko navrata nazvao klošarpom i pozivao ga na tučnjavu ispod Domovinskog mosta (sic!)

Sam Karačić oglasio se na društvenoj mreži Twitter: "Zašto mediji halucinuraju s "umalo fizički obračun"? Pa teže svađe sam znao gledati pred šalterima određenih institucija ili javnih poduzeća. Zar su svi posvilenili?"

Nakon što je kolegu nazivao "malim klošarom" i pozivao ga na fizički obračun, kao da se nalazi na sastanku kakvih bandi, a ne u Gradskoj skupštini, Karačić se, dakle, pita jesu li svi posvilenili. Kakav javni diskurs, dakle, njeguje spomenuti pravnik i skupštinski zastupnik. O tome ponešto mogu reći njegove poruke objavljene na twitteru. Evo kako sa svijetom komunicira Karačić, ovo je jedna od njegovih recentnih poruka:

"Silovane aktivistice za zaštitu ljudskih prava te opljačkani ili pretučeni aktivisti, od strane imigranata imaju isti reakciju; YES! ako su takvi prema meni, bit će još okrutniji prema ovom klerofašističkom, bijelom, rasističkom društvu i članovima istoga."

-

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze