Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Lažna medicinska sestra

HLK: Slučaj obiteljske ordinacije u Obrovcu treba riješiti Ministarstvo zdravstva

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 25. travanj 2019. u 22:06 2019-04-25T22:06:56+02:00

»Ministarstvo zdravstva jedino može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječničke djelatnosti. Jasno je i kako HZZO nije na vrijeme utvrdio da u navedenoj ordinaciji radi osoba koja se lažno mjesecima predstavljala kao medicinska sestra«, navodi se u priopćenju HLK

ZAGREB Hrvatska liječnička komora (HLK) ocijenila je u četvrtak kako se u rješavanje slučaja ordinacije obiteljske medicine u Domu zdravlja u Obrovcu, gdje kao medicinska sestra radi osoba koja nije upisana u registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema odobrenje za samostalan rad, treba uključiti Ministarstvo zdravstva, budući da zdravstvena inspekcija ima sve potrebne ovlasti utvrđivanja činjeničnog stanja.

»Ministarstvo zdravstva jedino može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječničke djelatnosti. Jasno je i kako HZZO nije na vrijeme utvrdio da u navedenoj ordinaciji radi osoba koja se lažno mjesecima predstavljala kao medicinska sestra«, navodi se u priopćenju HLK.

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) nakon provjere Registra objavila je u četvrtak da ženska osoba, koja se u ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar Komore i nema odobrenje za samostalan rad.

Komora je priopćila kako je zatražila podatak od Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine, o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako »gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji«.

Povod za reakciju HKMS-a bila je najava emisije Nove TV »Provjereno« koja je na programu večeras s prilogom o ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu, gdje radi Veronika Pecolaj, koja se predstavlja kao medicinska sestra iako, kako se navodi, ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.