Novi manevar

HDZ blokirao svjedočenje Karmarka i Kujundžića, Šeks će ipak pred povjerenstvo

Dražen Ciglenečki

Foto: D. JELINEK

Foto: D. JELINEK

HDZ je skinuo Šeksu zaštitu od povjerenstva, nakon što prije dva tjedna nisu prihvatili prijedlog opozicije da on bude svjedok



HDZ je jučer blokirao poziv bivšem predsjedniku svoje stranke Tomislavu Karamarku za svjedočenje pred istražnim povjerenstvom za Agrokor.


Tijekom jučerašnjeg saslušanja, nekadašnji guverner Željko Rohatinski je otkrio neke detalje sastanka iz 2011., na kojem su ga Ivica Todorić, Tomislav Karamarko i aktualni ministar Milan Kujundžić navodno nagovarali da se uključi u njihovu političku platformu.


Mostovac Nikola Grmoja stoga je kasnije predložio da se pozove Karamarka i Kujundžića kako bi njih dvojica ispričali svoju verziju tog zanimljivog događaja. Međutim, taj prijedlog prilikom glasovanja nije dobio podršku većine članova povjerenstva, HDZ-ovci i HNS-ovac Stjepan Čuraj bili su protiv. Jednako kao i kad su oporbenjaci za svjedoke ponovno predložili ministricu financija Martinu Dalić.




Tako bi idući tjedan pred povjerenstvo trebao doći Slavko Linić, koji je ministar financija bio prije Martine Dalić, ali nju HDZ i dalje drži pod embargom. Milijan Brkić i njegove kolege stopirali su i pozive ministru Zdravku Mariću i izvanrednom povjereniku u Agrokoru Anti Ramljaku. No, Brkić je predložio za svjedočenje nekoliko bivših glavnih državnih odvjetnika, a među njima i Vladimira Šeksa.


Dakle, HDZ je skinuo Šeksu zaštitu od povjerenstva, nakon što prije dva tjedna nisu prihvatili prijedlog opozicije da on bude svjedok.