Zviždači će imati zaštitu s najviše instance

Grabar-Kitarović imenovala Balenović povjerenicom za zviždače

Hina

Foto N. REBERŠAK

Foto N. REBERŠAK

"Ovom odlukom Predsjednica je ispunila još jedno od svojih predizbornih obećanja koja nam je dala, da će posvetiti posebnu pozornost zviždačima i njihovoj zaštiti. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović učinila je ono što bivši predsjednik Ivo Josipović nije niti znao, niti htio", stoji u pripćenju



ZAGREB - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović imenovala je Vesnu Balenović svojom povjerenicom za zviždače, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednice, a priopćenje u kojem zahvaljuje na imenovanju poslala je i predsjednica udruge Zviždač ističući da će tim imenovanjem zviždači imati zaštitu s najviše instance.


“Ovom odlukom Predsjednica je ispunila još jedno od svojih predizbornih obećanja koja nam je dala, da će posvetiti posebnu pozornost zviždačima i njihovoj zaštiti. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović učinila je ono što bivši predsjednik Ivo Josipović nije niti znao, niti htio. Naime, bivši predsjednik Josipović zviždače je koristio samo kao kulisu, za potrebe vlastite političke promocije”, stoji u priopćenju Vesne Balenović.


“Pred nama stoji veliki posao, jer zviždači su u našem društvu prva linija fronte koja se bori protiv kriminala i korupcije. Ne smijemo dozvoliti da nezaštićeni zviždači, kao do sada, postaju žrtve te neravnopravne borbe. Radit ćemo zajedno i odlučno s još većom snagom i energijom na zaštiti zviždača, njihovih ljudskih i radnih prava, jer oni kao zaštitnici javnog interesa to itekako zaslužuju”, ističe Belenović.