Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Sjednica VNS-a

Grabar-Kitarović: Tajne službe zadužene za izradu posebnih mjera za komunikaciju

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 28. svibanj 2018. u 14:02 2018-05-28T14:02:35+02:00

Zadužili smo tajne službe od SOA-e do Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost da se izrade posebne mjere, preporuke i zakonodavni okvir za korištenje raznih medija kojima se služimo u komunikaciji i za sigurnost klasificiranih informacija«, rekla je predsjednica

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u ponedjeljak da su na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost zadužene tajne službe da izrade posebne mjere za korištenje medija kojima se dužnosnici služe u komunikaciji.

Predsjednica je tu izjavu dala uoči svečane akademije povodom Dana oružanih snaga, a nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost koja je iza zatvorenih vrata održana na Pantovčaku.

»Zadužili smo tajne službe od SOA-e do Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost da se izrade posebne mjere, preporuke i zakonodavni okvir za korištenje raznih medija kojima se služimo u komunikaciji i za sigurnost klasificiranih informacija«, rekla je predsjednica nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Oblik mjera predložit će službe, rekla je predsjednica.

Predsjednica je rekla i da će danas poslati pisani prijedlog za održavanje posebne sjednice Vlade na temu demografske politike.

»Voljela bih da to napravimo u sinergiji jer držim da je demografija pitanje koje zahtjeva državni konsenzus kao podloga snažne razvojne politike«, rekla je predsjednica.

Vijeće za nacionalnu sigurnost razmotrilo stanje informacijske sigurnosti u državnim institucijama

Vijeće za nacionalnu sigurnost razmotrilo je u ponedjeljak pitanja stanja informacijske sigurnosti u državnim institucijama uz usvajanje zaključka za potrebom sustavne edukacije u tom području s ciljem jačanja sigurnosne svijesti i sigurnosne kulture.

Također su razmotrena aktualna pitanja bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i susjednih zemalja, kao i sigurnosni aspekti migracijskih kretanja prema EU i Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

To je bila prva redovita sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost u 2018. godini koju su zajedno sazvali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.