Ulazak u političku arenu

GAZDA NE ODUSTAJE Ivica Todorić tvrdi da je okupio ‘atomsku vladu’

P. N.

Ivica Todorić navodi kako će ta vlada imati manje ministarstava nego sadašnja Plenkovićeva / Foto  Goran Stanzl/PIXSELL

Ivica Todorić navodi kako će ta vlada imati manje ministarstava nego sadašnja Plenkovićeva / Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Analitičar Žarko Puhovski ne vjeruje, međutim, da Todorić ima šanse okupiti ozbiljan tim i, kako je najavio već početkom prosinca, “jednostavno izbrisati ovu korupcijsku, nesposobnu, diktatorsku vlast”



Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić ne odustaje od najave da će se politički aktivirati, a sada tvrdi da je oko sebe već okupio tim s kojim će krenuti u političku borbu, piše Večernji list.


“Tim stručnjaka i ozbiljnih poduzetnika već neko vrijeme radi na pronalasku najkvalitetnijih rješenja za sve probleme građana Republike Hrvatske”, napisao je Todorić na Twitteru.


Isprovociran medijskim analizama po kojima više ne može računati na podršku ljudi s kojima je bio vezan u zlatnim vremenima Agrokora, Todorić poručuje: “Nitko mi nije odbio prihvatiti odgovornost.”




Ovim je riječima Todorić 23. prosinca reagirao na tekst u tjedniku Globus u kojem je nekoliko stručnjaka, među kojima su i Ljubo Jurčić i bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski, otklonilo mogućnost suradnje s njim.


Todorić je odmah uzvratio kako ga nitko od stručnjaka nije odbio, kako on već ima spremnu “atomsku vladu”, čak i naveo kako će ta vlada imati manje ministarstava nego sadašnja Plenkovićeva.


Nešto kasnije objavu je ublažio, a na linku koji je e-mailom poslao nizu novinara stari tvit više nije bilo moguće otvoriti. Iz novoga je nestala “atomska vlada”, no Todorić i dalje tvrdi kako mu nitko nije odbio suradnju. Tko bi mogli biti stručnjaci i gospodarstvenici na koje računa, ne otkriva.


Analitičar Žarko Puhovski ne vjeruje, međutim, da Todorić ima šanse okupiti ozbiljan tim i, kako je najavio već početkom prosinca, “jednostavno izbrisati ovu korupcijsku, nesposobnu, diktatorsku vlast”.


– Već je dugo jasno kako je Todorić izgubio svaku vezu s realnošću – komentirao nam je Puhovski. Kaže kako se Todorić već pokušavao politički aktivirati, ali su mu ankete i tada pokazivale da ne uživa podršku. – Onda je pokušao isturiti Rohatinskog, no ni to nije išlo. Ako ni u vrijeme kada je bio moćan nije uspio, kako će to učiniti sada – sumnjičav je Puhovski prema Todorićevim izbornim šansama.


Dodaje kako Todorićeve kvalitete same po sebi nisu dovoljne da bi bilo koga privoljele da ga podrži u političkoj utakmici. – Prije je kupovao ljude, a sada više ni to ne može – kaže Puhovski.