Mercedes E klase u dvorištu

GABRIJELA ŽALAC Mercedes nije u mom vlasništvu, kupili su ga, zapravo rentali moji roditelji

Hina

Snimio Darko Jelinek

Snimio Darko Jelinek

»Taj su automobil moji roditelji kupili prije dva mjeseca« ustvrdila je najprije Žalac, a potom se ispravila i rekla da je »rentan kroz ugovor o najmu i kada se otplati onda će se vjerojatno kupiti, vidjet ćemo«



ZAGREB Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac izjavila je u srijedu pred Banskim dvorima kako nije u njezinom vlasništvu niti u najmu njezine obitelji luksuzni Mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila, koji je bio je parkiran u dvorištu njezine obiteljske kuće u Vinkovcima.


»Niti je u mom vlasništvu, niti je u najmu obitelji Žalac. Ja kao ministrica u Vladi odgovaram za sve što sam unijela u imovinsku karticu prije, jučer, danas, sutra, prekosutra«, izjavila je Žalac i dodala kako ništa ne skriva te da će javnost sve dobiti na uvid.


Novinare je upitala zašto bi unijela u imovinsku karticu nešto što nije u njezinu vlasništvu, te im obećala kako će na uvid dobiti ugovor o najmu, »točno sve, primanja od mojih roditelja«.Mediji vrše atak na mene, lažu, ne želim u to uvlačiti roditelje

»Zbilja ne razumijem čemu ovo sve. Zašto bi na atak, koji vrše mediji na mene, moje roditelje uvlačila u nešto. Mogao je biti parkiran auto od mojeg susjeda«, kazala je Žalac.




Novinarima je poručila kako o njoj iznose laži.


»Toliku količinu laži ste izgovorili od prošle subote. Kad bih ja išla svaki dan demantirati sve što vi govorite, to bi trajalo unedogled. Sve ćete dobit na uvid, ništa ne skrivam«, rekla je i naglasila kako se radi o napadu jednog medija na nju o čemu će, kaže, također progovoriti.


Jedini mi je grijeh što mi je istekla vozačka dozvola


Ustvrdila je kako je njezin jedini grijeh to što joj je istekla vozačka dozvola, vezano uz nedavnu prometnu nesreću u Vinkovcima kada je automobilom naletjela na desetogodišnju djevojčicu koja je istrčala na cestu, istaknuvši da je platila kaznu za to, kao i svi drugi.


Inače, Žalac je jutros novinarima u Saboru, uoči sjednice Kluba zastupnika HDZ-a, izjavila da spomenuti skupocjeni Mercedes, parkiran u dvorištu njezine obiteljske kuće u Vinkovcima, nije njezin nego njenih roditelja.


»To je auto mojih roditelja i zato ne razumijem uopće zašto se digla tolika prašina oko toga. Kada auto koji ja kupim bude u mom vlasništvu naravno da ću ga prijaviti u imovinsku karticu«, poručila je i pojasnila da se taj automobil nalazi u njezinu dvorištu jer je njen »brat dovezao svoj auto kod mame i nema se gdje parkirati«.


»Taj su automobil moji roditelji kupili prije dva mjeseca« ustvrdila je najprije Žalac, a potom se ispravila i rekla da je »rentan kroz ugovor o najmu i kada se otplati onda će se vjerojatno kupiti, vidjet ćemo«.


Potvrdila je da poznaje šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja, vlasnika tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car u čijem je vlasništvu sporni Mercedes vrijedan najmanje 50 tisuća eura i najam kojega dnevno stoji oko 1200 kuna, ali je negirala da je to poznanstvo iskorišteno da bi njezini roditelji kupili automobil.