Svađa u Saboru

Franko Vidović: ‘Poštujem Krstičevića, ali u Saboru smo svi jednaki, premijer je shvatio šalu’

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

»Nije mi bila namjera isprovocirati ga jer to što sam mu darovao makete bila je šala, a kao šalu je sve shvatio i premijer. No, ministrove reakcije neka govore same za sebe«, rekao je Vidović novinarima neposredno nakon svog performansa



ZAGREB Žao mi je zbog reakcije ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića, kojeg poštujem kao zapovjednika i vojnika, ali u Saboru smo svi kolege i svi smo jednaki, prva je reakcija SDP-ova zastupnika Franka Vidovića nakon što je ministar u srijedu nervozno bacio na pod makete aviona koje mu je Vidović poklonio.


»Nije mi bila namjera isprovocirati ga jer to što sam mu darovao makete bila je šala, a kao šalu je sve shvatio i premijer. No, ministrove reakcije neka govore same za sebe«, rekao je Vidović novinarima neposredno nakon svog performansa.


Rasprava o propaloj nabavi borbenih zrakoplova na saborskom »aktualcu« iznervirala je u jednom trenutku Krstičevića u toj mjeri da je, nakon što mu je Vidović prišao i uručio kutiju sa sklopivom maketom aviona, bijesno bacio maketu na pod i poručio mu: »Goni se, ti i ovo!«.




Nakon incidenta Krstičević se novinarima požalio da ga je Vidović htio poniziti.


»To je poniženje, to nije sportski. Tako se ne radi s vojnikom. Ja to njemu ne bih nikad napravio«, kazao je Krstičević.