Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Svađa u Saboru

Franko Vidović: 'Poštujem Krstičevića, ali u Saboru smo svi jednaki, premijer je shvatio šalu'

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 16. siječanj 2019. u 16:54 2019-01-16T16:54:35+01:00

»Nije mi bila namjera isprovocirati ga jer to što sam mu darovao makete bila je šala, a kao šalu je sve shvatio i premijer. No, ministrove reakcije neka govore same za sebe«, rekao je Vidović novinarima neposredno nakon svog performansa

ZAGREB Žao mi je zbog reakcije ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića, kojeg poštujem kao zapovjednika i vojnika, ali u Saboru smo svi kolege i svi smo jednaki, prva je reakcija SDP-ova zastupnika Franka Vidovića nakon što je ministar u srijedu nervozno bacio na pod makete aviona koje mu je Vidović poklonio.

»Nije mi bila namjera isprovocirati ga jer to što sam mu darovao makete bila je šala, a kao šalu je sve shvatio i premijer. No, ministrove reakcije neka govore same za sebe«, rekao je Vidović novinarima neposredno nakon svog performansa.

Rasprava o propaloj nabavi borbenih zrakoplova na saborskom »aktualcu« iznervirala je u jednom trenutku Krstičevića u toj mjeri da je, nakon što mu je Vidović prišao i uručio kutiju sa sklopivom maketom aviona, bijesno bacio maketu na pod i poručio mu: »Goni se, ti i ovo!«.

Nakon incidenta Krstičević se novinarima požalio da ga je Vidović htio poniziti.

»To je poniženje, to nije sportski. Tako se ne radi s vojnikom. Ja to njemu ne bih nikad napravio«, kazao je Krstičević.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.