Dijelio zagrljaje i voće

Fizički obračun u Vukomercu: Prosvjednici htjeli pljunuti Bandića, spašavao ga Pavle Kalinić

P. N.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik jutros je izgrednike okarakterizirao kao pijance i pozvao ih da jedan na jedan dođu pred njegovu kuću. Jasno je da to dio stanovnika nije mogao najbolje primiti



ZAGREB – Interventni policajci u petak popodne stigli su u Porečku ulicu u zagrebačkom naselju Vukomerec u potrazi za jednim od ključnih aktera pucnjave koja je stanovnike ovog tjedna podigla na noge. Kako se saznaje, policija je uhitila Senada Ahmetovića, za kojim se tragalo od srijede.


Nakon policijske akcije u kvart je stigao gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Bandić se uz taktove dječjih pjesama pred školom fotografirao sa djecom i odraslima. Nakon jučerašnjeg prosvjeda na kojem su ga okupljeni izviždali i gađali mu automobil, danas je pozvao roditelje s djecom na druženje u parku uz voće i sokove. 


Na zagrljaje i kavu pljuvačkom


No, roditelji su i danas bili nezadovoljni reakcijom nadležnih i stanjem sigurnosti u naselju, gdje je prije dva dana došlo do pucnjave u blizini škole. Oštećeno je sedam automobila i jedna kuća, a stanovnici smatraju kako su sukobljene obitelji otprije poznate policiji, no ništa se nije poduzimalo.




Photo: Robert Anic/PIXSELL


Photo: Robert Anic/PIXSELL



Zagrebački gradonačelnik jutros je izgrednike okarakterizirao kao pijance i pozvao ih da jedan na jedan dođu pred njegovu kuću. Jasno je da to dio stanovnika nije mogao najbolje primiti. U Bandićevoj pratnji, koji je stanovnike častio voćem, kavama i zagrljajima, bio je pročelnik gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić. U jednom trenutku jedan od prisutnih pokušao je pljunuti Bandića, a u obranu gradonačelnika stao je Pavle Kalinić.


Sudeći po snimci 24 sata, Kaliniću je jedan od prosvjednika nešto dobacio, nakon čega ga je pročelnik fizički napao. Odgurnuo je Kalinić muškarca, no situacija se potom brzo smirila.


Sve zbog 4.000 eura duga


Oružani sukob dviju romskih obitelji izbio je u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici na zagrebačkoj Peščenici u blizini osnovne škole. Iako obje zaraćene obitelji imaju svoju priču, sve je navodno počelo u ponedjeljak zbog 4000 eura navodnog duga koji je Muharem Osmanović dan nakon smrti Šerifa Zahirovića (60) potraživao od Šerifove udovice Sarajke Zahirović (55), uz prijetnju da neće smjeti pokopati Šerifa ako mu ne vrati novac.


Photo: Robert Anic/PIXSELL


Photo: Robert Anic/PIXSELL



Međutim, umjesto da dobije nazad novac, Muharema su Zahirovići uvukli u kuću gdje su ga tri sata tukli i prijetili mu, pa sve to čak i objavili na Facebooku. Po dojavi, policija je uhitila Kemala Zahirovića Mišu zbog prijetnji, no ubrzo je pušten.


Stvari nisu završile na tome, tako da se u srijedu, nekoliko minuta prije 19 sati, dogodio obračun s automatskim puškama kod Osnovne škole Vukomerec. Udovica Sarajka Zahirović, ispred čije kuće se dogodio obračun, tvrdi da je od smrti supruga u nedjelju uporno zvala policiju i tražila zaštitu od Osmanovića, a da je 4000 eura koje je tražio reket i da oni njima ništa ne duguju, piše net.hr.