Javni poziv

Država prodaje 12 nekretnina, među njima i nekadašnju Mesićevu rezidenciju u Grškovićevoj

Hina

Vila u Grškovićevoj 13, iz koje je Mesić deložiran početkom 2017. odlukom Vlade, izgrađena je 1937. godine, ukupna površina s vrtom i garažom te stambenim prostorom je 650 metara četvornih. Početna cijena je oko 6,2 milijuna kuna, navodi se na internetskim stranicama Ministarstva državne imovine

ZAGREB Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 12 nekretnina u vlasništvu države, među kojime je i vila u Grškovićevoj, na zagrebačkoj Šalati, gdje je bila rezidencija bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, kao i kompleks zemljišta u Stankovcima, na kojem bi se trebao graditi aerodrom.  

Vila u Grškovićevoj 13, iz koje je Mesić deložiran početkom 2017. odlukom Vlade, izgrađena je 1937. godine, ukupna površina s vrtom i garažom te stambenim prostorom je 650 metara četvornih. Početna cijena je oko 6,2 milijuna kuna, navodi se na internetskim stranicama Ministarstva državne imovine.


 Prodaje se i kompleks zemljišta u Stankovcima površine oko 987 tisuća metara četvornih, a početna cijena je 11 i pol milijuna na kojem bi se, prema prostornom planu Zadarske županije, trebao izgraditi aerodrom. Načelnik općine Stankovci Željko Baradić u izjavi HTV-u izrazio je zadovoljstvo što je, rekao je, nakon 10 godina mukotrpnog rada i raznoraznih zavrzlama i otezanja, administrativnih barijera raspisan natječaj za izgradnju aerodroma na prostoru općine Stankovci.


 Pored kupoprodajne cijene kupac nekretnine (kompleksa zemljišta) u Stankovcima snosit će i trošak u iznosu od gotovo 12 milijuna kuna u ime naknade za izdvajanje čestica iz šumsko-gospodarskog područja Republike Hrvatske, navode iz Ministarstva.




 Država prodaje i vilu Svežanj u Kostreni, uz more na više od 14 tisuća četvornih metara. Uz stambeni dio ima kuglanu, nekoliko igrališta, golemi park i gospodarske zgrade. Početna joj je cijena 22,8 milijuna kuna.


 Oglašena je i prodaja građevinskih zemljišta u Barbanu (1600 metara četvornih), u Rabcu (70 metara četvornih) , u općini Polača (678 metara četvornih). Prodaju se i dva građevinska zemljišta u općini Sv. Lovreč, od 100 metara četvornih i od 572 metara četvornih, građevinsko zemljište u općini Vinkovačko Novo Selo (39,513 metara četvornih), u Velikoj Gorici (202 metara četvornih), u općini Majur (129 metara četvornih) te građevinsko zemljište u Križevcima (1.565 metara četvornih)


 Rok za podnošenje ponuda je do 27. ožujka 2018. do 14 sati, a sve nekretnine se prodaju u zatečenom stanju »viđeno-kupljeno«, navelo je Ministarstvo državne imovine na svojim internetskim stranicama. Za svaku od 12 nekretnina za koje se podnose javne ponude, navedeni su svi detalji vezano za prodaju.