Glavni pregovarač

Drobnjak: Raduje što su sve županije uvjerljivo “za”

Hina

Ono što posebno raduje nije samo konačan rezultat na razini države, već raduje vidjeti da su pristaše EU-a u svakoj od županija uvjerljivo odnijeli prevagu nad onima 'ne', rekao je Drobnjak u izjavi novinarima u Hrvatskom saboru



Glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak rekao je u nedjelju u Zagrebu kako ga iznimno raduje ravnomjerna potpora ulasku u Europsku uniju širom čitave zemlje.


»Ono što posebno raduje nije samo konačan rezultat na razini države, već raduje vidjeti da su pristaše EU-a u svakoj od županija uvjerljivo odnijeli prevagu nad onima ‘ne’«, rekao je Drobnjak u izjavi novinarima u Hrvatskom saboru.


»To je ono što me raduje još više nego konačan rezultat«, naglasio je.




Drobnjak je kazao kako smatra da statističkom logikom više nema mjesta promjenama rezultata referenduma.


Hrvatski državni vrh uz brojne ugledne goste iz političkog, javnog, vjerskog i kulturnog života Hrvatske u Hrvatskome saboru u nedjelju dočekuje rezultate referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.Hrvatski građani su, prema prvim nepotpunim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) objavljenima u 20 sati, većinom glasova podržali pristupanje Hrvatske Europskoj uniji za koje je glasovalo 67,06 posto birača, dok je protiv bilo 32,37 posto birača, potvrdio je Hini predsjednik DIP-a Branko Hrvatin.

Prema tim rezultatima, za ulazak Hrvatske u EU glasovalo je 272.608 birača. To je više od potrebnih 50 posto plus jedan birač koji su trebali glasovati »za« da bi referendum o udruživanju Hrvatske s EU bio pozitivan.


Bude li i konačni ishod referenduma pozitivan Republika Hrvatska će 1. srpnja 2013. postati punopravna članica Europske unije, nakon što Hrvatski sabor i parlamenti 27 država članica ratificiraju Pristupni ugovor.