Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Akcija

Drama na moru kod Senja: Spašeni turisti čiji je gumenjak bura odnijela daleko od obale

Drama na moru kod Senja: Spašeni turisti čiji je gumenjak bura odnijela daleko od obale
Drama na moru kod Senja: Spašeni turisti čiji je gumenjak bura odnijela daleko od obale
Autor:
Objavljeno: 13. rujan 2019. u 10:49 2019-09-13T10:49:27+02:00

Tijekom trajanja akcije traganja i spašavanja uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni, budući da je zbog jakih udara bure i uzburkanog mora kao i površinske izmaglice vidljivost bila smanjena, ističu u priopćenju

Dvojica turista koje su na gumenjaku jaki udari bure jučer nosili prema otvorenom moru kod Senja spašene su brzom intervencijom službenika Nacionalne središnjice za usklađivanje, traganje i spašavanje (MRCC Rijeka), izvijestilo je u petak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Poziv pogibelji u MRCC Rijeka uputio je u četvrtak u 12.48 sati očevidac koji je tijekom vožnje pokraj mjesnoga kampa između Klenovice i Senja uočio dvije osobe u manjem rekreativnom plovilu na napuhavanje koje su udari bure nekontrolirano udaljavali od obale. O događaju je odmah obaviještena Lučka kapetanija Senj, čiji službenici su ubrzo isplovili prema mjestu dojave, navodi se u priopćenju.

Spasilačka brodica je gumenjak uočila u 13.45 sati te su 'putnike', 56-godišnjeg hrvatskog i 53-godišnjeg njemačkog državljanina, neozlijeđene prevezli u Senj.

Tijekom trajanja akcije traganja i spašavanja uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni, budući da je zbog jakih udara bure i uzburkanog mora kao i površinske izmaglice vidljivost bila smanjena, ističu u priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.