Vatrena stihija

Drama kod Omiša: Veliki požar raspiruje jak vjetar, vatra prijeti i kućama

P. N.

Kompletne vatrogasne snage s područja Splitsko-dalmatinske županije u petak navečer su na terenu u Krilu Jesenicama gdje je nakon 21 sat buknuo veliki šumski požar



NOVO 22.50 Kompletne vatrogasne snage s područja Splitsko-dalmatinske županije u petak navečer su na terenu u Krilu Jesenicama gdje je nakon 21 sat buknuo veliki šumski požar, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.


Vatra je buknula u 20,10 sati iznad uljare, u gustoj borovoj šumi, zadnjoj preostaloj pošumljenoj površini s obzirom da su okolna šumska područja izgorjela do temelja ovoga, ali i prošlih ljeta u brojnim požarima.


Odmah po dojavi, na teren su poslane sve raspoložive vatrogasne snage, odnosno svi DVD-ovi sa šireg splitskog područja, te Javna vatrogasna postrojba (JVP) Grada Splita.




Vatra potpomognuta jakim jugom nešto poslije 22 sata stigla je do zapadnog dijela Podstrane i Bajnica, te opasno ugrozila stambene i poslovne objekte koje brane brojni vatrogasci pred kojima je teška i besana noć.


——————


Danas oko 20 sati izbio je požar u Krilu Jesenice na području Omiša, a mediji prenose da se vatrena stihija počela približavati i prema Omišu.


Prema zasad dostupnim informacijama gore borova šuma i nisko raslinje, a vatrena stihija se nalazi se odmah iznad Jadranske magistrale i opasno se približava kućama.


Vatrogascima koji kažu da je situacija veoma zabrinjavajuća posao otežavaju jaki udari vjetra. Na terenu su sve raspoložive snage od Makarske do Trogira, a gasitelje prema svemu sudeći čeka duga noć.