Beskompromisan stav

Drago Hedl pokazao što znači novinarska solidarnost: Zbog otkaza Hrvoju Zovku, odbio HTV

Boris Pavelić

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Razlog tome je činjenica da bih govorio za televiziju koja se na meni neprihvatljiv način obračunava s novinarima, objasnio je Hedl Denisu Latinu



ZAGREB Novinar Drago Hedl odbio je gostovati na Hrvatskoj televiziji (HTV) u znak solidarnosti s otpuštenim urednikom te televizije Hrvojem Zovkom, predsjednikom Hrvatskoga novinarskog društva (HND).  Urednik Denis Latin ponudio je Hedlu da na četvrtom kanalu Hrvatske televizije sljedećeg ponedjeljka komentira aktualnu političku situaciju, u emisiji “Studio 4”, koju vodi Petar Vlahov.


“U prvi čas sam pristao, ali, kad sam razmislio, odlučio sam odbiti u znak solidarnosti s kolegom Zovkom”, objasnio je Hedl danas za naš portal.


“Kod nas novinara prečesto manjka solidarnosti. Kad bismo bili solidarniji, novinarstvo bi bilo snažnije, novinari zaštićeniji, a javnost obavještenija”, dodao je Hedl.




U poruci koji je poslao Denisu Latinu, Hedl je objasnio svoj stav.


“Poštovani kolega, odlučio sam odustati od gostovanja u emisiji u koju sam pozvan. Razlog tome je činjenica da bih govorio za televiziju koja se na meni neprihvatljiv način obračunava s novinarima. Mislim konkretno na otkaz koji je dobio Hrvoje Zovko, pa iz solidarnosti prema njemu ne želim sudjelovati u emisiji HTV-a”, napisao je jedan od najuglednijih novinara Hrvatske i bivše Jugoslavije.


HTV-ova urednika Denisa Latina molili smo za komentar Hedlova poteza.


“Ne smijem ništa komentirati”, kratko je odgovorio.