Prijavljeno policiji

‘Dobit ćeš u potiljak, kunem se’: Urednik News Bara dobio prijetnje smrću. U poruci je još jedan jezivi detalj

P. N.

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Osim prijetnje, muškarac je Zovku poslao i raspored autobusne linije kojom je Zovak redovito putovao godinama u posjet obitelji



Učestale prijetnje smrću novinarima dobile su svoj novi nastavak. Ovaj put se na meti našao Domagoj Zovak, satiričar i urednik News Bar Prime Timea, satirične emisije koja se emitira i na N1 televiziji.


On je nakon posljednje epizode Prime Timea, koja se bavila prošlotjednom obljetnicom “Oluje”, putem Facebooka dobio poruku: “I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se”. Osim prijetnje, muškarac je Zovku poslao i raspored autobusne linije kojom je Zovak redovito putovao godinama u posjet obitelji. Zovak je cijeli slučaj prijavio policiji, a s istog je profila i ranije znao dobivati uvredljive poruke.


– Sjajno je što smo toliko napredovali kao društvo da je normalno kad na televiziji vidiš nešto što ti se ne sviđa da se jednostavno, umjesto daljinskog upravljača, ljudi odluče za prijetnju smrću autoru emisije. Trebalo je dogurati do ovoga. Ali, malo branitelji koji otkazuju koncerte nepoćudnim pjevačima, pa DORH koji ne goni one koji prijete jer su bili pijani i jer su branitelji, pa predsjednica koja kaže da su prijetnje samo izraz nezadovoljstva i u konačnici dođemo do ovako olakog razbacivanja s prijetnjama smrću. Ja sam to sad prijavio. Kao Vojko Vrućina “reka san NE MOŽE’, rekao je Zovak za N1.