Prognoza

Danas u Rijeci moguća orkanska bura, ali i poplave. Dobra je vijest što ružno vrijeme ipak neće potrajati

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Kiša će u Rijeci padati i sutra kad bi najviša dnevna temperatura trebala biti 12 stupnjeva Celzijusa, dok bi od srijede do subote, prema prognozi DHMZ-a za tjedan dana, trebalo biti uglavnom suho i sunčano



Za riječko područje za danas stranica Meteoalarm najavila je obilne oborine, uz upozorenje na mogućnost bujičnih poplava. Mogući su i grmljavinski pljuskovi, a jako i olujno jugo će poslijepodne okrenuti na jaku i olujnu buru, s povremenim orkanskim udarima. Najjači udar vjetra mogao bi dosegnuti brzinu od čak 145 kilometara na sat. Jak vjetar nastavit će puhati i sutra.


Kiša će padati na većem dijelu Kvarnera, dok je u višem dijelu Gorskog kotara moguć i snijeg.


Kiša će u Rijeci padati i sutra kad bi najviša dnevna temperatura trebala biti 12 stupnjeva Celzijusa, dok bi od srijede do subote, prema prognozi DHMZ-a za tjedan dana, trebalo biti uglavnom suho i sunčano, uz temperature do 15 stupnjeva.





Inače, 2017. godina bit će jedna od najtoplijih u povijesti mjerenja, objavio je sinoć Zoran Vakula na HRT-u.


– Sudeći prema podacima iz Hrvatske za dosadašnji dio godine, a i iz prognoza za studeni i prosinac, i onih “neslužbenih”, a i službenih, koje je objavio DHMZ – ovo će biti još jedna u nizu prilično toplih godina – gotovo diljem Hrvatske vjerojatno među 10 najtoplijih u povijesti mjerenja, pa i još iznimnijih. Uostalom, srednja temperatura zraka od siječnja do listopada na meteorološkoj postaji Split Marjan 7. je u nizu najviših od 1948. godine, od kada postoje svakodnevna mjerenja, na Zavižanu je 4. najviša, a na postaji Zagreb Grič čak 3., odmah iza 2007. i 2012. godine, pri čemu valja podsjetiti kako mjerenja postoje još od 1. prosinca 1861. godine…, napisao je Vakula.