Tradicionalna proslava

Dan mladosti u Kumrovcu proslavilo 10 tisuća ljudi: O Titu se ne govori na temelju istinitih povijesnih činjenica

Hina

Foto N. Reberšak

Foto N. Reberšak

 Svečanom obilježavanju nazočili su i gosti iz bivših jugoslavenskih republika, Slovenije, Bosne i Hercegovine i drugih, a sve je pratio bogat program nastupa kulturno-umjetničkih društava, nastupio je Partizanski zbor, te gosti iz BiH



U Kumrovcu je svečano obilježen Dan mladosti, ispred rodne kuće Josipa Broza, skupom pod nazivom “U mladosti je radost – u radosti je mladost”. 


 Obilježavanje je, kako je rekao predsjednik Zajednice udruga antifašista grada Zagreba i Zagrebačke županije Petar Raić, kao i svake godine, privuklo desetak tisuća ljudi iz svih krajeva Hrvatske.


 “Govornici su se osvrnuli na Titov lik i djelo, te na to što se o njemu ne govori na temelju istinitih povijesnih činjenica. Među njima su bili i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, načelnik općine Kumrovec Dragutin Ulama, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Franjo Habulin i drugi”, istaknuo je Raić.




 Svečanom obilježavanju nazočili su i gosti iz bivših jugoslavenskih republika, Slovenije, Bosne i Hercegovine i drugih, a sve je pratio bogat program nastupa kulturno-umjetničkih društava, nastupio je Partizanski zbor, te gosti iz BiH. Program je uključivao ugostiteljsko-gastronomsku ponudu, a sve je završilo pjesmom uz harmoniku, napomenuo je. Sudionici skupa u Kumrovcu također su se priključili zagrebačkom skupu.