Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 1
Sutra: 0° 0° 1
21. siječnja 2020.
Odgovor

Ćorić o načelnici Omišlja: Gospođa nije predmet mog interesa, njezine izjave još manje

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2019. u 16:00 2019-01-23T16:00:00+01:00

Načelnica Omišlja Mirela Ahmetović u utorak je u otvorenom pismu optužila Ćorića i premijera Andreja Plenkovića da u vezi projekta izgradnje plutajućeg LNG terminala u Omišlju na Krku plasiraju gomilu neistina

ZAGREB Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u srijedu je prokomentirao pismo načelnice Omišlja Mirele Ahmetović (SDP) o LNG-u na Krku, u kojem je ustvrdila da je taj projekt neisplativ i štetan za Hrvatsku, rekavši da »gospođa Ahmetović nije predmet njegova interesa, a njezine izjave još manje«.

Načelnica Omišlja Mirela Ahmetović u utorak je u otvorenom pismu optužila Ćorića i premijera Andreja Plenkovića da u vezi projekta izgradnje plutajućeg LNG terminala u Omišlju na Krku plasiraju gomilu neistina, te je ocijenila da je riječ o projektu štetnom za građane i državu.

»Posljednjih tjedana i najširoj javnosti je moglo postati posve jasno ono što je većini nas jasno od početka – da je riječ ne samo o ekonomski, ekološki i energetski lošem i skupom, već i za državu i sve njezine građane iznimno štetnom projektu«, ustvrdila je Ahmetović.

»Gospođa Ahmetović nije predmet mog interesa, a njezine izjave još manje. To je potpuno deplasirano«, rekao je Ćorić novinarima nakon Vladine sjednice.

Na pitanje je li projekt LNG-a neisplativ, odnosno zašto se ide u to ako će ga Vlada morati financirati sa 100.000 eura, Ćorić je zanijekao da se radi o 100.000 eura dodavši kako je sve o tom projektu rekao na konferenciji za novinare koja je održana prije 10-ak dana.

Ćorić je također opovrgnuo informaciju da je projekt LNG-a danas trebao biti na sjednici Vlade.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.