Prognoza

Bura će do večeri ipak malo oslabjeti, ali noć će biti izuzetno hladna. Ponegdje i s minus 10 stupnjeva

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



Bura će postupno slabjeti u drugom dijelu dana i promet će se normalizirati, no ujutro i prijepodne još će ponegdje biti olujna. A oblaka će i na kopnu biti manje jer će prizemno jačati utjecaj anticiklone sa zapada, no unatoč tome bit će većinom malo hladnije jer će po visini veći dio dana pritjecati hladan zrak sa sjevera kontinenta, javlja HRT.


Na istoku unutrašnjosti hladno te umjereno do pretežno oblačno uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Poneka pahulja snijega zalepršat će u gorju, na Papuku, Psunju, Krndiji, Dilju i Požeškoj gori. U središnjim predjelima promjenljiva naoblaka, a umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar poslijepodne će oslabjeti i okrenuti na jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od -3 do -1, a najviša dnevna između 1 i 3 stupnja.


U gorju hladno, prijepodne i vjetrovito uz mjestimice slab snijeg – pravo zimsko vrijeme. Poslijepodne će oblaka biti sve manje. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, a jaka i olujna bura prema večeri će slabjeti. Najniža jutarnja temperatura od -7 do -4 u gorju i unutrašnjosti Istre, duž obale i na otocima od -2 do 5. Najviša dnevna u Gorskom kotaru i Lici od -2 do 1, a u Istri i na sjevernom Jadranu između 5 i 8 stupnjeva. Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije djelomice sunčano. Prijepodne još razmjerno vjetrovito uz jaku, ponegdje na udare i olujnu buru, a zatim će do večeri bura uglavnom oslabjeti na umjerenu. Jutarnja temperatura zraka od -1 u unutrašnosti do 6 na otocima, a najviša dnevna između 3 i 8 stupnjeva.




Slično i na krajnjem jugu, sa slabljenjem bure more prema večeri u smirivanju, no prijepodne će još biti umjereno valovito i valovito. Uz djelomice sunčano vrijeme najviša dnevna temperatura bit će od 6 do 9 stupnjeva.


Vikend će početi hladnim jutrom, no zatim će uz daljnje slabljenje vjetra temperatura malo porasti, osobito dnevna. Nakon suhe te barem djelomice sunčane subote, nedjelja i ponedjeljak bit će promjenljiviji uz mjestimice malo kiše. 


U unutrašnjosti također poprilično hladna noć s petka na subotu, ponegdje i uz temperaturu oko -10 stupnjeva, no u nastavku vikenda i početkom idućeg tjedna uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar bit će manje hladno, posebice danju. Subota će biti uglavnom suha, a u nedjelju i ponedjeljak mjestimice će biti slabih oborina, u početku na granici kiše i snijega, a u ponedjeljak ipak češće kiša, piše HRT.