Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 2n
Sutra: 6° 6° 2n
19. siječnja 2020.
Razuzdani odmor

Britanski vojnici terorizirali Zadrane: 'Pokušali su odvesti dijete, otac im je opalio dva šamara'

Foto Screenshot RTL
Foto Screenshot RTL
Autor:
Objavljeno: 3. srpanj 2019. u 20:43 2019-07-03T20:43:33+02:00

ZADAR Britanski zrakoplovci tijekom jednotjednog boravka u Zadru terorizirali su građane. Bilo je svega: divljanja po kafićima, neplaćanja računa, maltretiranja djevojaka, različitog vandalizma, javlja RTL.

Dvjestotinjak pripadnika Kraljevskog ratnog zrakoplovstva (RAF) sudjelovalo je na vježbi u Udbini. Nakon završetka vježbe spustili su se na odmor u Zadar, čiji su građani odahnuli kad su se konačno uputili kućama.

Policija je zabilježila da su vojnici sudjelovali u pet incidenata, a desetak ljudi je procesuirano. Među štetom koju su napravili bio je i odlomljen masivni stup na Forumu. Budući da je težak i masivan, nije poznato kako su ga iščupali iz ležišta i otkotrljali nekoliko metara dalje. Takvi se stupovi inače prevoze bagerima i viljuškarima.

- Vojnici su ostali dužni jako puno neplaćenih računa, mokrili su u kafićima i ispred njih, maltretirali djevojke i goste. Jučer su u Petrčanima jedno dijete pokušali odvesti iz dvorišta.

Ne mora značiti da su ga htjeli ukrasti, nego se samo poigrati s njime, ali otac je udario dva šamara jednom od njih i oni su pobjegli, javlja reporterka RTL-a Nikolina Radić.

Putem britanskog veleposlanstva Britanska vojska je poručila da će istražiti slučajeve i intervenirati, odnosno sankcionirati vojnike.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.