Za transparentnost

Bernardić: Iz imovinske kartice se vidi da je Jadrokovićeva plaća rasla

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

«Možda je to za njega sitniš, ali teško da je mogao zaboraviti da mu je neto plaća od sredine 2016. godine do prosinca 2018. godine porasla za 4000 kuna. Kakvu poruku prešućivanjem ovog iznosa šalje građanima koji ga i plaćaju«, pita Bernardić



ZAGREB Predsjednik SDP-a Davor Bernardić reagirao je u četvrtak na raspravu o visini plaća s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem istaknuvši da je Jandroković javnosti prešutio povećanje plaće od 4000 kuna, što je jasno vidljivo iz njegove imovinske kartice.


«Transparentnost je jedna od najvažnijih vrijednosti, kako SDP-a, tako i moja osobno. Građani imaju pravo znati tko ih zastupa, za koji novac i s kojim ciljem«, navodi Bernardić u priopćenju.Bernardić ističe da je njegova plaća jedna od najmanjih u Hrvatskom saboru jer nema nijednu funkciju unutar Sabora koja bi mi donijela povećanje.

»Nisam nikada lagao o tome koliko zarađujem, niti bez razloga prozvao drugu osobu ni po jednom pitanju,« istaknuo je Bernardić te dodao kako je Jandroković, prikazavši samo dio činjenica o svojoj plaći, namjerno obmanuo javnost kako bi prikrio što mu je HDZ-ova Vlada omogućila.


«Možda je to za njega sitniš, ali teško da je mogao zaboraviti da mu je neto plaća od sredine 2016. godine do prosinca 2018. godine porasla za 4000 kuna. Kakvu poruku prešućivanjem ovog iznosa šalje građanima koji ga i plaćaju«, pita Bernardić.




Jandroković je danas u Saboru novinarima na uvid dao iznose svojih plaća prije i poslije porezne reforme, a iz njegova ureda Bernardiću su poručili da je »običan lažljivac«.


Prema onome što je dao na uvid, Jadrokovićeva plaća iz lipnja 2017. godine iznosila je 23.258 kuna, a u listopadu ove godine 22.473 kune.