Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
23. siječnja 2020.
Nova obećanja

Bandić želi graditi zagrebačku verziju Gardalanda. Samo još ne zna - gdje i koliko će koštati

Foto iStock
Foto iStock
Autor:
Objavljeno: 20. lipanj 2019. u 8:41 2019-06-20T08:41:54+02:00

Zagreb bi trebao, kako stoji u Strategiji, u narednih pet godina planirati gradnju i otvaranje »barem jednog većeg zabavnog parka za korištenje slobodnog vremena djece, mladih i njihovih roditelja. koji bi privlačio djecu-posjetitelje svojim raznovrsnim sadržajima«

Gradnja i otvorenje Zagreblanda, zabavnog parka za djecu sličnog Gardalandu ili bečkom Prateru jedna je od dvije nove mjere u području obiteljskih potpora koje je Grad Zagreb predložio u nacrtu Strategije demografskog razvoja Zagreba za razdoblje od 2019. do 2031., piše u četvrtak Jutarnji list.

Radi se o dokumentu koji je nešto kraće od godinu dana izrađivalo 19 dužnosnika i zaposlenika Grada Zagreba te pet vanjskih članova – četiri sveučilišna profesora i jedna stručnjakinja iz Državnog zavoda za statistiku, a koji je ovih dana predstavljen javnosti i upućen u javnu raspravu, navodi dnevnik.

Zagreb bi trebao, kako stoji u Strategiji, u narednih pet godina planirati gradnju i otvaranje »barem jednog većeg zabavnog parka za korištenje slobodnog vremena djece, mladih i njihovih roditelja. koji bi privlačio djecu-posjetitelje svojim raznovrsnim sadržajima«.

Rok provedbe ove mjere je u razdoblju od 2023. do 2025. godine, a nije poznato gdje bi trebao biti izgrađen, kako će točno pridonijeti demografskoj obnovi Zagreba i zašto se zabavni park našao medu mjerama u području nazvanom »Obiteljske potpore«. Ne zna se ni koliko će koštati. U rubrici »Potrebna financijska sredstva« stoji: planirat će se u proračunu Grada Zagreba i iz sredstava fondova EU, ističe Jutarnji.

Ni za jednu od 50-ak predloženih mjera nije naznačeno koliko će koštati, tako da nije poznato koliko je financijski tešku provedba pledložene strategije. No, poznato je da je sam dokument vjerojatno najskuplji demografski dokument izrađen u Hrvatskoj: za njegovu je izradu Grad Zagreb izdvojio oko pola milijuna proračunskog novca, piše Jutarnji list.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.