Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
31. ožujka 2020.
Danas ističe rok Bajsu za vraćanje saborskog mandata stranci

Bajs: Neću vratiti saborski mandat dok HSS ne riješi moj status

Snimio Nenad REBERŠAK
Snimio Nenad REBERŠAK
Autor:
Objavljeno: 21. lipanj 2012. u 13:24 2012-06-21T13:24:05+02:00

Damir Bajs pod stranačkom je suspenzijom jer nije ispoštovao odluku Glavnoga odbora HSS-a da vrati saborski mandat stranci, a Predsjedništvo stranke mu je dalo rok do danas 21. lipnja da ga vrati

ZAGREB Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da mandat neće vratiti dok stranka ne riješi njegov status.

Neka se jasno odrede jesam li ja član stranke ili nisam, rekao je Bajs na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, ocijenivši kako se već pet mjeseci u medijima provlače »teze da HSS nema saborskog zastupnika, jer Bajs nije HSS-ovac«.

Ako je to točno, neka me Predsjedništvo stranke isključi, ili, u suprotnom, neka mi skine suspenziju, poručio je. Upitan hoće li vratiti mandat ako ga stranka isključi, Bajs je rekao da će najprije pričekati odluku Predsjedništva stranke, a onda će »biti vremena da popričamo«.

Damir Bajs pod stranačkom je suspenzijom jer nije ispoštovao odluku Glavnoga odbora HSS-a da vrati saborski mandat stranci, a Predsjedništvo stranke mu je dalo rok do danas, 21. lipnja, da vrati mandat.

Bajs je podsjetio da mu je bivši predsjednik HSS-a Josip Friščić, nakon odluke da se povlači iz politike, prepustio svoj saborski mandat, koji je ujedno bio i jedini osvojeni mandat HSS-a na prošlim parlamentarnim izborima.

Bajs ističe da je on bio drugi na stranačkoj izbornoj listi, odmah iza Friščića, dok je sadašnji predsjednik stranke Branko Hrg bio 14. Branko Hrg, nakon što je postao predsjednik stranke početkom 2012., pozvao je Bajsa da vrati saborski mandat stranci jer mu je, smatra Hrg, dotadašnji predsjednik Josip Friščić prepustio mandat bez prethodne odluke stranačkih tijela.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.