Sabor

Bačić: Raspravit ćemo mi taj zahtjev za opoziv Milana Kujundžića, ali on će ostati ministrom

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Na novinarsku primjedbu kako neki smatraju da bi oporba mogla pomoći premijeru Andreju Plenkoviću da se riješi još jednog pripadnika desne struje u HDZ-u, Bačić je odgovorio da su to spekulacije i naklapanja



ZAGREB Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u petak novinarima u Hrvatskom saboru da će se sukladno Poslovniku provesti rasprava o oporbenom zahtjevu za opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića, koji će i nakon rasprave ostati ministrom.


Kujundžić je član Vlade, a vladajuća koalicija je stabilna i podržava rad Vlade, pa će Kujundžić i nakon rasprave u Saboru ostati ministar, poručio je Bačić.


Rekao je da o tome još nije razgovarao s koalicijskim partnerima, jer je prijedlog tek danas stigao u Tajništvo Sabora, ali je uvjeren da će koalicijski partneri podržati Kujundžića.




Na novinarsku primjedbu kako neki smatraju da bi oporba mogla pomoći premijeru Andreju Plenkoviću da se riješi još jednog pripadnika desne struje u HDZ-u, Bačić je odgovorio da su to spekulacije i naklapanja.


»Rekao sam da je Vlada Andreja Plenkovića stabilna i podržat ćemo sve ministre. Oporba ima legitimno pravo pokušavati raditi pukotine u Vladi i vladajućoj koaliciji, ali kako im je propalo već pet zahtjeva za opoziv, tako će biti i s ovim«, kazao je Bačić.


Informaciju o raskolu u HDZ-u Ličko-senjske županije, zbog kojeg su trebali potporu vijećnika SDP-a i SDSS-a kako bi smijenili čovjeka Darka Milinovića iz Županijske uprave cesta, Bačić je komentirao riječima da je izabran novi predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i pred njim i strankom u Ličko-senjskoj županiji predstoji proces stabilizacije.


»U tom kontekstu shvaćam rezultate tog glasovanja u Županijskoj skupštini. Vrijeme radi za Marijana Kustića i vjerujem da će se tamo stvari srediti i da će Ličko-senjska županija opet biti utvrda HDZ-a«, kazao je Bačić.


Na pitanje brine li ga Milinovićeva izjava da će u slučaju izvanrednih izbora njegova nezavisna lista pobijediti, odgovorio je: »A što će drugo Dado reći?«. Nisam od njega drugo ni očekivao, ali rezultati će pokazati da je Ličko-senjska županija uz Marijana Kustića i HDZ, uvjeren je Bačić.