Sporna kupnja stana

Bačić: Ponašanje načelnice Anite Nosić je apsolutno neprihvatljivo

Hina

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

„Iz onoga što sam pročitao, to je apsolutno neprimjereno ponašanje. Neprihvatljivo mi je da sjajan zakonski model kako da mladi dođu do stana, kojeg sam ja autor, završi u ovakvoj aferi. Vjerujem da će nadležna stranačka tijela odlučivati o tome“, istaknuo je Bačić



ZAGREB Presjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u petak kako je ponašanje načelnice općine Lovreć Anite Nosić (HDZ) apsolutno neprimjereno te vjeruje da će stranačka tijela odlučivati o tome.  


„Iz onoga što sam pročitao, to je apsolutno neprimjereno ponašanje. Neprihvatljivo mi je da sjajan zakonski model kako da mladi dođu do stana, kojeg sam ja autor, završi u ovakvoj aferi. Vjerujem da će nadležna stranačka tijela odlučivati o tome“, istaknuo je Bačić u izjavi novinarima u Saboru komentirajući slučaj načelnice Nosić koja je preko APN-a uz državnu subvenciju kupila stan u Zagrebu.


Osvrnuo se i na intenzivna ažuriranja imovnskih kartica državnih dužnosnika, nakon recentnih afera s manjkavim ili netočnim podacima, rekavši da je on svoju ispunio prije 17 godina.




„U imovinsku karticu sam unio kuću i vikendicu jer su se tada kartice drugačije popunjavale i nisam upisao u nju okućnicu. Prije tri, četiri mjeseca sam dodao i zemljište i procijenio mu vrijednost. K tome sam i kontaktirao prijatelja i nanovo procijenio kuću i vikendicu, pa sam i to unio u karticu. Površina objekata nije se mijenjala“, rekao je.


Istaknuo je i da je popunjavanje imovinske kartice vrlo važan segment koji ukazuje na vjerodostojnost i transparentnost postupanja političara.


“Javnost s pravom očekuje od političara da, kada stupimo na dužnost, naša imovina bude jasna, transparentna i dostupna građanima, kako bi se prilikom izlaska iz politike znalo kako smo postupali, jesmo li se vodili načelom da zanemarimo privatno i brinemo o javnom. Moramo biti pažljivi da upravo u ovom segmentu ne bude tajni. Ako tako ne postupamo, to se nama političarima obija o glavu”, poručio je Bačić.


Bačić smatra da se HDZ odlično postavio u postupku donošenja zagrebačkog GUP-a.


Sve primjedbe iz javne rasprave za nas su dobrodošle, a predložili smo amandmane koji ne idu u prilog niti jednom partikularnom interesu nego općem dobru u Zagrebu, zaključio je.