Predsjednik HSS-a

BORGOVA EKIPA Beljak pozvao vladu da ‘lex Agrokor’, ako je tako dobar, primijeni na Uljanik

Hina

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

"Lex Agrokor" je zakon za Martinu Dalić, za Borgovu ekipu koja je popljačkala 500 milijuna kuna. Da je to istina dokaz je nažalost situacija u Uljaniku i ukoliko je to zakon za te velike tvrtke, kako su ga predstavili, neka ga sada primijene na Uljanik" poručio je Beljak



Predsjednik HSS-a Krešo Beljak pozvao je u petak Vladu i premijera Andreja Plenkovića da “lex Agrokor”, ako je tako dobar kao što su tvrdili, primijeni na Uljanik te riješi tešku situaciju u tom pulskom brodogradilištu.


“Gospodine Plenković, kada ste donosili taj zakon primijenite ga sada na Uljanik, ako je baš tako dobar”, poručio je Beljak izražavajući međutim uvjerenje kako to Plenković sigurno neće napraviti.


Komentirajući novinarima prilikom obilaska Špancirfesta događanja oko Uljanika ali i Agrokora čelnik HSS-a je kazao kako njegova stanka i dalje smatra da je ‘lex Agrokor’ bio nepotreban dok je situaciju oko Uljanika nazvao nesretnom.




“Lex Agrokor” je zakon za Martinu Dalić, za Borgovu ekipu koja je popljačkala 500 milijuna kuna. Da je to istina dokaz je nažalost situacija u Uljaniku i ukoliko je to zakon za te velike tvrtke, kako su ga predstavili, neka ga sada primijene na Uljanik” poručio je Beljak.


Prije obilaska Špancirfesta Beljak se susreo s čelnim ljudima stranačkog Regionalnog saveza sjeverozapadne Hrvatske koji obuhvaća Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku, Varaždinsku i Međimursku županiju. Bilo je riječi o radu tih županijskih organizacija dok je Beljak stranačke kolege upoznao s aktivnostima stranke u predstojećem razdoblju na nacionalnoj razini, a bilo je riječi i o aktualnostima na političkoj sceni.