Član Odbora za medije

BOJAN GLAVAŠEVIĆ: Ne bi me čudilo da je gašenje “Hrvatske uživo” dirigirano iz vrha HDZ-a

Siniša Pavić

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Nema sumnje da je ukidanje ove emisije potpuno politički motivirano, a sudeći po Petru Škoriću, ne bi me čudilo da je i dirigirano iz vrha HDZ-a, rekao je Bojan Glavašević, član Odbora za medije



Član saborskog Odbora za medije, SDP-ov Bojan Glavašević ističe kako je sve što se događa oko ukidanja emisije “Hrvatska uživo” direktna posljedica nedavnog šutiranja NO-a HRT-a.


– Prvo im je to odgovaralo da prikriju korupcijsku aferu, a ovo što se sada događa posljedica je činjenice da nema nadzora. Sve je potpuno protupravno. Jer, NO mora odobriti jesensku shemu. Drugo je činjenica da se emisija ukida pod vrlo jeftinom izlikom, da gledatelji kažu da ima previše politike u programu. Koji to gledatelji? Jesu li proveli istraživanje? Kojom metodom je utvrđeno da gledatelji to žele? Tu slučajnosti nema i to se vidi jasno u napadu Petra Škorića na Maju Sever, na osobu koja je po hrvatskim ratištima provela mnogo više vremena nego Škorić osobno, koja je svakodnevne probleme hrvatskih ljudi dovodila u eter – ističe Glavašević.


Odbor ili čardak 


Nije istina, kaže, da je u HuŽ-u bilo previše politike, već je HuŽ uvijek i prije svega bila emisija u kojoj su najviše govorili hrvatski građani.




– I kad HRT, kad Kazimir Bačić i njegovi poltroni ukidaju ovu emisiju, to služi jedino i isključivo da bi se ušutkali oni novinari na HRT-u koji nisu HDZ-ovi poslušnici. Da ne spominjemo i to da su im prije toga zabranili da ističu svoje stavove na društvenim mrežama. Tu onda nema novinarstva – naglašava Glavašević.


Što stoga kani učiniti saborski Odbor za medije, čiji je predsjednik Jasen Mesić jednom nogom već u Italiji gdje će biti veleposlanik.


– Taj odbor je trenutno čardak ni na nebu, ni na zemlji. Međutim, ako i nema predsjednika ima potpredsjednika, gospodina Stazića. Mi ćemo svakako zagovarati raspravu o slučaju ukidanja HuŽ-a. Nema sumnje da je ukidanje ove emisije potpuno politički motivirano, a sudeći po Petru Škoriću, ne bi me čudilo da je i dirigirano iz vrha HDZ-a – poručuje Glavašević.