Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
22. siječnja 2020.
Poruka Plenkoviću

BERNARDIĆ O HIBRIDNOM RATU 'Ako smo zaista napadnuti, mora se proglasiti izvanredno stanje'

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 28. studeni 2017. u 11:27 2017-11-28T11:27:29+01:00

Ukoliko je Hrvatska u ratu premijer mora reagirati, ne može stajati sa strane i spinati po medijima. Ne vjerujem da bi to premijer tek tako bubnuo, rekao je Bernardić, naglašavajući da se u ratnoj situaciji treba proglasiti izvanredno stanje

Sve češće tvrdnje vladajućih o tome kako se Hrvatska nalazi u "hibridnom ratu", danas je komentirao i šef oporbe Davor Bernardić. 

- Ako postoji dokaz toga što premijer tvrdi, da je Hrvatska u ratu s nekim, onda Plenković mora poduzeti sve da zaštiti Hrvatsku. Treba sazvati direktnu koordinaciju na najvišoj razini, sazvati najviša tijela države, informirati i oporbu i vidjeti što se sve može učiniti. 

Ukoliko je Hrvatska u ratu premijer mora reagirati, ne može stajati sa strane i spinati po medijima. Ne vjerujem da bi to premijer tek tako bubnuo, rekao je Bernardić, naglašavajući da se u ratnoj situaciji treba proglasiti izvanredno stanje.

. Ako nas netko napada naš je zadatak da se obranimo i zaštitimo hrvatske nacionalne interese. Ne vidim da premijer to radi i nije mi jasno što smjera. Ne može se to tek tako izjaviti i onda - vuk pojeo magare, dodao je Bernardić, koji je prethodno u Saboru imao još jedan oštar istup.

Zastupnike je pozvao da u četvrtak ne glasaju za zaključak o ukidanju Povjerenstva za Agrokor. Rekao je da se svaki tjedan pojavljuju novi dokazi o umiješanosti aktera vlasti u aferu Agrokor. 

- Država je s Vupikom direktno izgubila 300 milijuna kuna. Stoga nije ni čudo da pokušavate gurnuti stvari pod tepih. No možete što hoćete, ali ne možete dokle hoćete, zaključio je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.