Tekst s uputama

Anušić: Novinari dobili radnu verziju predsjedničina govora, radi se o nebitnoj greškici

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Novinari su na predstavljanju kandidature dobili govor u kojem su pisale i didaskalije, poput naglašavanja pojedinih dijelova govora i gestikulacije. 'Dogodila se greškica, potpuno nebitna, koja ne treba i ne može zasjeniti današnje odlično predstavljanje kandidature', kazao je Anušić 



ZAGREB Šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Anušić izjavio je u srijedu kako su novinari na predstavljanju kandidature dobili radnu verziju predsjedničina govora sa didaskalijama, te da je riječ o nebitnoj greški koja ne može zasjeniti odlično predstavljanje kandidature.


Novinari su na predstavljanju kandidature dobili govor u kojem su pisale i didaskalije, poput naglašavanja pojedinih dijelova govora i gestikulacije.


Dogodila se greškica


»To je radna verzija govora koju je predsjednica dobila na uvid, složila se s njim, stavila svoje opaske i dogodila se greškica, potpuno nebitna, koja ne treba i ne može zasjeniti današnje odlično predstavljanje kandidature«, kazao je Anušić gostujući u dnevniku RTL televizije.




Osvrćući se na to što na predstavljanju kandidature nisu bila dozvoljena novinarska pitanja, Anušić je rekao kako to nije zbog zatvorenosti, već specifičnosti u odnosu na druge kandidate.


Interes medija je velik, idemo polako


»Kolinda Grabar-Kitarović nije samo kandidatkinja, nego je i predsjednica te ujedno ima i državničke obaveze. Interes javnosti i medija je svakako velik i ja to u potpunosti razumijem. Idemo polako. Kandidatura je došla u sasvim normalno vrijeme, izbori će vjerojatno biti 22. prosinca i prijašnji izbori su bili u to vrijeme. Skoro tri mjeseca su do tada i svo vrijeme koje predsjednica potroši u kampanji, u pričama i raspravama s protukandidatima, ima manje vremena za raditi posao koji mora«, rekao je Anušić.


Dodao je kako će kampanja biti duga te će predsjednica komunicirati s medijima i sudjelovati u sučeljavanjima, a sama će procijeniti ima li i u kojem trenutku potrebe obraćati se medijima te ići na sučeljavanja.