Premijerova izjava medijima

ANDREJ PLENKOVIĆ Zabrinula me Batinićeva izjava, najlakše se zaduživati i povećavati svima plaće, moramo naći neki balans

P. N.

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Na pitanje o HNS-ovu zahtjevu za većim plaćama u prosvjeti, premijer je kazao: "Mene je malo više zabrinula izjava Milorada Batinića, a što sam mu i rekao sad na sastanku". "Učitelji će za rujan dobiti dva posto veću plaću. Otkad traje naš mandat mi smo dizali plaće", rekao je Plenković



Premijer Andrej Plenković daje izjavu medijima. Povod je ‘zeleno svjetlo’ koje je Dubravka Šuica sinoć dobila u EP-u, nakon saslušanja za funkciju potpredsjednice Europske komisije. Komentirao je i HNS-ov zahtjev za većim plaćama prosvjetarima, o stanju u koaliciji…, prenosi televizija N1.


Obraćanje medijima održano je nakon koalicijskog sastanka uoči kojega je Milorad Batinić novinarima kazao kako HNS nije zadovoljan ‘Plenkovićevim statičkim djelovanjem’.


Veliko postignuće Dubravke Šuice


“Vidjeli ste saslušanje, Vlada je predložila Šuicu, ona je tri puta izabrana u EP”, rekao je Plenković čestitavši Dubravki Šuici na velikom postignuću. ”Šuica je jučer pokazala visoki stupanj informiranosti o problematici kojom će se baviti”, dodao je premijer.


Pitanje imovine Dubravke Šuice




Na pitanje je li bilo potrebe da napadne GONG s obzirom da je pitanje vezano za njenu imovinsku karticu zanimalo i neke zastupnike na saslušanju, Plenković je rekao da je indikativno da kada je bila kandidat za EP nitko nije otvarao to pitanje. ‘To je baš sada jer se željela napraviti šteta Hrvatskoj”, kazao je.


“Ona je prošla na Odboru za pravna pitanja, bez ikakvog upitnika. On je spriječio dvoje kandidata da postanu povjerenici, kod nje nij”, kazao je premijer.


Dodao je da je za zastupnika koji je postavio to pitanje prvi put čuo jučer i da on sigurno nije bitan jer pripada u skupinu onih koji ne pripadaju nikome.


Na pitanje o HNS-ovu zahtjevu za većim plaćama u prosvjeti, premijer je kazao: “Mene je malo više zabrinula izjava Milorada Batinića, a što sam mu i rekao sad na sastanku”.


“Učitelji će za rujan dobiti dva posto veću plaću. Otkad traje naš mandat mi smo dizali plaće”, rekao je Plenković.


 “Nema nikoga u Vladi tko ne bi želio povećati plaću za 25 posto osnovice. No moram voditi računa o ukupnom iznosu sredstava koje imamo. To su iznosi koji se odnose na veliki broj ljudi… Najlakše se zaduživati i povećavati svima plaće. Moramo naći neki balans. Poanta je da napravimo ono što je održivo. To je smisao i zato mi se ne sviđa da netko od koalicijskim partnerima ode u medije koja ima takav odjek”, rekao je premijer.


“Rekao je da on to nije tako mislio”, dodao je premijer na pitanje novinara što mu je Batinić rekao.