Nove vijesti

Uljanik zbog interesa investitora produžio radno vrijeme ‘data rooma’, stižu još dva ulagača?

Hina

Foto Duško Marušić / PIXSELL

Foto Duško Marušić / PIXSELL



Uljanik je u ponedjeljak objavio da je zbog iskazanog interesa potencijalnih investitora produljio radno vrijeme sobe za pregled podataka (data room) i provođenja dubinske analize pa će data room do 18. siječnja radnim danom raditi dva sata dulje, do 18 sati.


Zbog iskazanog interesa potencijalnih investitora, odlukom Uprave Uljanika, rad sobe za pregled podataka i provođenja dubinske analize se produžava – radno vrijeme data rooma do 18. siječnja će trajati svaki radni dan od 8,00 do 18,00 sati (umjesto od 8,00 do 16,00 sati). Radno vrijeme subotom ostaje od 9,00 do 13,00 sati, izvijestili su iz Uljanika u objavi putem Zagrebačke burze.


Uljanik je 21. prosinca prošle godine raskinuo strateško partnerstvo s Kermas energijom Danka Končara te otvorio novi postupak odabira strateškog partnera, uz najavu da otvaranja data rooma od 27. prosinca do 18. siječnja. Prvotno je bilo planirano da soba za pregled podataka bude otvorena radnim danom do 18. siječnja u vremenu od 9,00 do 13 sati, no potom je dva puta došlo do promjene – najprije je radno vrijeme radnim danom produženo do 16 sati i dodatno utvrđen i rad subotom, a sada je dodatno produženo radno vrijeme radnim danom za dva sata.




Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić u petak su izjavili da postoje dva ozbiljna zainteresirana partnera za Uljanik grupu koja obavljaju dubinsko snimanje, a ministar je izrazio nadu da će do 25. siječnja doći do barem još jednog odnosno dva iskaza interesa.


Kako je tada rekao Horvat, u ovom trenutku postoje dva ozbiljna zainteresirana partnera koji pregledavaju data room i koji se informiraju o statusu i stanju unutar brodogradilišta Uljanik i 3. maj. Riječ je zajedničkim snagama Fincantierija i Div grupe i jednom od naručitelja koji već gradi brodove u Uljaniku, australskoj Scenic grupi.


Ministar je pritom izrazio i nadu da će do 25. siječnja doći do »barem još jednog odnosno dva iskazana interesa«, odnosno konkretne financijske ponude za strateško partnerstvo unutar Uljanik grupe. Očekuje, naime, i interes potencijalnih partnera iz Ukrajine te kineskih partnera.