Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
24. siječnja 2020.
Unapređenje ponude

Turistički Simply the Best: Nagrade za kreativnost u Bakarac, Rab, Rijeku, Vrbnik i Lošinj

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 16. studeni 2018. u 19:46 2018-11-16T19:46:38+01:00

Nagrađena manifestacija »Tira, tira«, Kuća Rapske torte, Botel Marina, Kuća vina Katunar iz Vrbnika, Riječki karneval, putnička agencija Travelana te projekt »Lošinjskim jedrima oko svijeta«

RIJEKA U sklopu poslovno turističke burze PUT koja je u Varaždinu okupila više od 150 sudionika iz pet država, jučer su dodijeljene godišnje nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia. Nagradu Simply the best za kreativnost i unapređenje turističke ponude u 5 kategorija – ugostiteljstvo, manifestacije, putničke agencije, inovativni projekti i osoba primilo je 50 pojedinaca i tvrtki iz turističkog sektora.

Plakete su dobitnicima uručili Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i Maja Šimenc, direktorica tvrtke DMK Vall042 i Burze PUT. S područja Primorsko-goranske županije nekoliko je nagrađenih u raznim kategorijama.

Tunolov i rapska torta

Tako je u kategoriji Manifestacije »Tira, tira Bakarac« nagrađena za kreativnost manifestacije koja svojim sadržajem simulacije tradicionalnog tunolova obogaćuje turističku ponudu lokalne zajednice njegujući njene običaje i način života. Posebno priznaje dobila je Kuća Rapske torte, Rab, za kvalitetu usluge, prezentaciju i očuvanje tradicije pripreme jednog od najpoznatijih brandova otoka Raba – rapske torte, čime posjetiteljima osiguravaju nezaboravan doživljaj upoznavanja vrhunskih okusa stoljetne lokalne kulinarske umješnosti.

U grupi Smještajni objekti s ponudom dodatnih sadržaja u destinaciji nagradu je dobio riječki Botel Marina, za inovativno uređenje, kvalitetu usluge te kreativan pristup oblikovanju i produkciji programa koji svojim sadržajima oplemenjuju turističku ponudu destinacije.

Nadalje, u kategoriji  Inovativni projekt u turizmu nagrađene su »Priče o vinu i tradiciji«, Kuća vina Katunar iz Vrbnika, za inovativnost i sadržajnost programa koji posjetitelje upoznaje s tradicijom i običajima otoka Krka uz priče o autohtonim vinskim sortama, otočnim proizvodima i kulturnom baštinom.

Jedrima oko svijeta

U kategoriji putničkih agencija nagrađena je PA Travelana iz Rijeke, za ostvarenu suradnju s lokalnom zajednicom i Turističkom zajednicom grada Rijeke na razvoju novih turističkih proizvoda koji su pridonijeli atraktivnosti destinacije i njenoj većoj turističkoj posjećenosti.

U grupi Tematska događanja višednevnog trajanja nagrađen je Riječki karneval, za izvrsnost, kreativnost i inventivnost sadržaja koji na podlozi tradicije i običaja lokalne zajednice, kroz različite programe oblikuju jedinstvenu nacionalnu manifestaciju koja značajno obogaćuje hrvatsku turističku ponudu, posebno izvan glavne sezone.

Za kreativnost i kvalitetu manifestacije koja svojim športskim sadržajem promiče Hrvatsku kao atraktivnu destinaciju za pustolovni, avanturistički i aktivni odmor nagrađen je projekt »Lošinjskim jedrima oko svijeta«, Lošinj, za kreativan razvoj manifestacije sadržajima temeljenim na lošinjskoj pomorskoj tradiciji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.