Pripreme za prodaju

Tri investitora dubinski snimaju Liburnia Riviera Hotele, čija je dionica danas u fokusu na Zagrebačkoj burzi

Hina

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Kako neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik, u procesu dubinskog snimanja te kompanije trenutno su tri investitora te se očekuje da će jedan od njih uskoro predati ponudu za preuzimanje većinskog paketa dionica, koji je već dugo na prodaju



ZAGREB Dionica Liburnia Riviera Hotela dominirala je u ponedjeljak u redovnom prometu dionicama na Zagrebačkoj burzi, u danu u kojemu su crobexi pali, a promet u odnosu na petak porastao.


Crobex je u odnosu na petak pao za 0,31 posto, na 1851,75 bodova, a Crobex10 snižen je za 0,51 posto, na 1046,41 bod.


Redovni promet dionicama iznosio je 5,3 milijuna kuna, što je 1,16 milijuna kuna više nego u petak, pri čemu je najviše, 1,17 milijuna kuna, ostvareno dionicom Liburnia Riviera Hotela. Njezina cijena porasla je za 7,58 posto, na 4.260 kuna i to je najveći rast cijene među trgovanijima danas na Zagrebačkoj burzi.




Kako neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik, u procesu dubinskog snimanja te kompanije trenutno su tri investitora te se očekuje da će jedan od njih uskoro predati ponudu za preuzimanje većinskog paketa dionica, koji je već dugo na prodaju.


U međuvremenu, u petak je Nadzorni odbor LRH-a dao suglasnost za odlazak Igora Šehanovića s mjesta predsjednika uprave LRH-a, nakon sedam godina, s bonusom od 14,14 milijuna kuna.


Poslovni dnevnik piše da je odluka o njegovom odlasku odnesena kako bi se što prije raščistila situacija za budućeg vlasnika.


Po prometu slijedi dionica Valamar Riviere, s 883 tisuće kuna i padom cijene za 3,37 posto, na 40,10 kuna, što je najveći pad među likvidnijima danas.


Dionicom HT-a trgovalo se za 781,9 tisuća kuna, uz rast cijene za 0,68 posto, na 149 kuna.