Mediji nagađaju

Sberbankove dionice Mercatora mogao bi kupiti Petrol

Hina

Foto: D. LOVROVIĆ

Foto: D. LOVROVIĆ

O mogućnosti da Slovenija preko neke od državnih tvrtki ponovo uđe u vlasništvo Mercatora već se raspravljalo na najvišoj državnoj razini, tvrdi u petak ljubljanski Dnevnik koji se poziva na neimenovane izvore



Slovenski mediji u petak navode da bi Sberbankove dionice Mercatora mogla kupiti neka od kompanija povezana sa slovenskom državom, pri čemu se spominje Petrol.


O mogućnosti da Slovenija preko neke od državnih tvrtki ponovo uđe u vlasništvo Mercatora već se raspravljalo na najvišoj državnoj razini, tvrdi u petak ljubljanski Dnevnik koji se poziva na neimenovane izvore.


»Razrađivao se scenarij po kojem bi dionice Sberbanka otkupila neka od tvrtki povezanih s državom, a kao najozbiljniji kandidat spominjao se Petrol«, kazali su za Dnevnik neimenovani izvori.




U Petrolu su kazali da u njihovoj poslovnoj strategiji razvoja nije predviđeno povezivanje takve vrste.


Eventualni investitor koji bi kupio Sberbankove dionice morao bi preuzeti rizik velikih financijskih obveza koje opterećuju posrnuloga većinskog vlasnika Mercatora, koncern Agrokor, upozorava Dnevnik.


Slovenski list tvrdi da dražbom dionica koje je dobila ovrhom, ruska banka daje do znanja da neće stajati prekriženih ruku i pristati na mrvice u raspletu priče oko Agrokora i otpisati više od milijarde eura kredita koje je dala hrvatskom koncernu.


Slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek u četvrtak je izjavio da slovenska država neće sudjelovati na dražbi za Sberbankove dionice Mercatora.