Zlatno sidro

Najnovija nagrada: Marina Punat i dalje je najbolja u Hrvatskoj

Mladen Trinajstić

Kvaliteta ponude i usluge te zadovoljstvo korisnika kriteriji su po kojima je marina i prošle i ove godine proglašena najboljom u Hrvatskoj



PUNAT – Marina Punat drugi je put osvojila Zlatno sidro – prestižnu glavnu nagradu u izboru za najbolju marinu u 2019. godini. Svečana dodjela nagrada održana je početkom ovog tjedna u Rovinju, a nagradu je u Grand Hotelu Park primila direktorica Marine Punat, Renata Marević. Izbor za najbolju nautičku marinu Jadrana treću godinu zaredom suorganizirali su Jutarnji list i Ministarstvo turizma, a pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice. Nautička patrola posjetila je 34 marine – od Umaga do Dubrovnika – snimila i ocijenila nautičku ponudu te provela više od tisuću anketa među ondje prisutnim nautičarima.


Inovacije


Marina Punat, ističu njeni predstavnici, osobito je ponosna na to što je već drugi put laureat ove akcije, a što ujedno potvrđuje da je vodeća po kvaliteti ponude i usluge, ali i zadovoljstvu korisnika. Ova, najveća marina sjevernog Jadrana, s više od 1.300 plovila na godišnjem vezu, pruža smještaj najvećem broju plovila kroz cijelu godinu. Blizina glavnim emitivnim tržištima te izrazita briga za sigurnost plovila ključni su razlozi za izbor i povjerenje vlasnika brodica.


– Sigurnost plovila primarni je fokus razvoja Marine Punat, zbog čega smo vodeća marina na Jadranu u segmentu upravljanja sigurnosnim mjerama, istakla je Renata Marević. Suvremena tehnologija senzora za dojavu rizičnih događaja Sense4Boat integrirana je u sustav upravljanja marinom MarinaCloud, a u kombinaciji s dnevnim obilaskom plovila i videonadzorom, čini jedinstveni sustav nadzora i dojave incidenata, što vlasnicima pruža naglašeni osjećaj sigurnosti i povećava opću razinu sigurnosti u marini, nastavlja direktorica Marine Punat, podsjetivši nas da je za te inovacije u području sigurnosti Marina Punat višestruko nagrađivana kao najinovativnija marina, ali i na činjenicu da predstavnici puntarskog nautičarskog središta svoja znanja i iskustva uspješno prenose i na druge marine na Mediteranu.


Drugi dom




– Više od 1.300 nautičara odabralo je Marinu Punat za svoj drugi dom i ovdje provodi svaki slobodni trenutak, neki i više mjeseci godišnje, zbog čega marina jednakim intenzitetom radi 365 dana u godini, nastavila je čelnica najstarije i najbolje hrvatske marine, ocijenivši da su sve to razlozi zbog kojih je Marina Punat i u ovom izboru ponijela priznanje »Moja najdraža marina«. Posebnost puntarskog nautičarskog centra je i visoka lojalnost njenih korisnika koja se ogleda u podatku da se većina rezidentnih nautičara na ostanak u marini odlučuje zbog pouzdane i kvalitetne usluge koju ondje uživaju, ali i kvalitetne brige za okoliš. Marina Punat prvi je i uzastopni nositelj Plave zastave već 21 godinu, jednako kao i certifikata ISO 14001 za upravljanje okolišem te ISO 9001 za kvalitetu usluga. Kvalitetu i poštivanje najviših standarda potvrdile su i etablirane internacionalne kuće pa je tako Marina Punat prva hrvatska marina koja je ponijela certifikat 5 sidara (THYA) i 5 kormila (ADAC), napominje naša sugovornica, podsjetivši nas i da ta otočna marina upravo ove godine slavi 55. obljetnicu poslovanja.


– Od osnutka 1964. godine pa do danas prednjačimo u razvoju nautičke ponude i inovacijama, zaključila je ovim novim ostvarenjem s pravom ponosna Renata Marević ocijenivši da su brojne nagrade koje Puntari kontinuirano osvajaju najbolja potvrda tvrdnji da se taj otočni »nautičarski starac« i danas nastavlja uspješno nositi s izazovima dinamičnog tržišta i rastuće konkurencije.