Priznanje

Cinestar proglašen najboljim kinoprikazivačem u Europi

Hina

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Hrvoje Krstulović, član uprave Blitz-CineStara, tom je prigodom izrazio je zadovoljstvo i ponos što je struka prepoznala njihov stalni napor i ulaganje, ali i znanje



ZAGREB Međunarodna kinematografska udruga (UNIC) proglasila je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Europi u 2019. godini, a nagradu će dodijeliti Hrvoju Krstuloviću, suosnivaču i članu uprave Blitz-CineStara na kongresu CineEurope u Barceloni ove godine u lipnju, priopćio je Hrvatski audiovizualni centar.


CineEurope, najdugovječniji i najuspješniji europski kongres za velike, regionalne i nezavisne filmske profesionalce, na kraju kongresa odaju priznanje kinoprikazivaču čija dostignuća, novi projekti, rast i predvodništvo u industriji postavljaju nove standarde i pomiču granice te dodjeljuju nagradu Internacional Exhibitor of the Year.


Ove godine održat će se između 17. i 20. lipnja u Centru Convencions Internacional Barcelona (CCIB) u Barceloni.




Iz CineEurope istaknuli su da je Blitz-CineStar pravi primjer kompanije koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast, te da je »iznimno predan u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regiji i Europi.«


Hrvoje Krstulović, član uprave Blitz-CineStara, tom je prigodom izrazio je zadovoljstvo i ponos što je struka prepoznala njihov stalni napor i ulaganje, ali i znanje.


Zahvalio je zaposlenicima, poslovnim partnerima i vjernim posjetiteljima koji su također dio ovog uspjeha. »Naša vizija Kina s pet zvjezdica očito je bila pun pogodak. Veliko je zadovoljstvo biti prvi u branši u Europi te nam daje krila za dalje, a obzirom da se Blitz– CineStar i dalje širi svoj lanac novim projektima u regiji, ova nagrada nas i obvezuje da budemo uvijek bolji te zadržimo ove visoke standarde.«, ustvrdio je.


U sklopu investicijskog ciklusa koji Blitz-CineStar provodi od osnutka 2003. CineStar Cinemas grupa u Hrvatskoj i regiji ima 23 multipleksa (uključujući nadolazeći u Beogradu), sa 145 digitalne dvorane i preko 23.000 sjedala što, ističe se u priopćenju, zajedno s gotovo pet milijuna prodanih ulaznica godišnje čini CineStar Cinemas najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regiji.