Grozni uvjeti

Život u kući strave na Pagu: Djeca su bila bosa, spavala su na golom madracu, a otac je stalno posuđivao novac

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook



Bernard Maričević, vlasnik kuće iz koje je Josip Rođak bacio svoje četvero malodobne djece za Index je ispričao što zna o obitelji Rođak koja već dvije i pol godine stanuje na prvom katu njegove kuće.


85-godišnji Bernard Maričević je zajedno sa susjedom prvi djeci priskočio u pomoć, a Indexu je otvoreno rekao ono što zna o obitelji Rođak.


”Dolazio je kod mene, ovdje bi sjedio za stolom. Isto tako, kad bi mu žena došla dolje, on bi odmah došao za njom. Valjda je bio ljubomoran, ne znam”, rekao je.




Prema njegovim riječima, majka se brinula za djecu dok je otac većinu vremena spavao ili se vozao uokolo automobilom.


”Stalno je posuđivao novac. Stanarinu je plaćao na vrijeme, ali opet bi došao nakon dva-tri dana i tražio novac od mene”, kaže Bernard, vidno potresen onime što se dogodilo u inače mirnoj obiteljskoj kući.


Požalio se da će stan koji je iznajmio obitelji Rođak morati potpuno renovirati jer je u njemu uništeno sve – od posteljine i kreveta do kuhinje i zahoda. 


Kaže nam da djeca, i mlađa i starija, mokre u krevet na koji roditelji uopće ne stavljaju posteljinu, te da osim toga sve četvero djece ima problema s govorom, što je potvrdila i majčina prijateljica.


”Sve tri curice, a i maleni, imaju problema s govorom i to zbog straha od oca. Stalno se derao na Katicu i psovao, čak i kad bi ga pitala za hranu za djecu. Ta jadna djeca bila su bosa, bez čarapica, bez tenisica, bez jakne. Užasno mi ih je žao”, kaže F.J., bliska majčina prijateljica, piše Index.